Ο κόσμος της εστίασης είναι δύσκολος και απαιτεί πολλή υπομονή αλλά και σωστή οργάνωση. Πολλοί εστιάτορες είναι μεν απασχολημένοι χωρίς ωστόσο να είναι παραγωγικοί. Μάλιστα, το πανεπιστήμιο του Σικάγο, και οι ερευνητές του διαπίστωσαν ότι οι άνθρωποι προτιμούν να είναι απασχολημένοι ακόμη και όταν δεν παράγουν κάτι συγκεκριμένο.  Οι άνθρωποι φοβούνται την αδράνεια, κάνοντας  τα πάντα για να την αποκρούσουν.

εστίασης

Επομένως, εάν εσύ ως ιδιοκτήτης εστιατορίου είσαι συνεχώς απασχολημένος χωρίς το επιθυμητό αποτέλεσμα ήρθε η ώρα να οργανωθείς.

Εδώ, λοιπόν, παρουσιάζονται μερικές συμβουλές οργάνωσης που θα φέρει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για το εστιατόριο σου.

Τοποθέτηση σταθερών και εφικτών στόχων.

Όλοι γνωρίζουν ότι η τοποθέτηση στόχου  για ένα συγκεκριμένο αποτέλεσμα είναι καθοριστικό βήμα για την επιτυχία. Πολλοί, ωστόσο, αποτυγχάνουν επειδή δεν θέτουν έναν σταθερό στόχο ή επειδή δεν ήταν σαφής. Οι στόχοι, λοιπόν, που θέτει κανείς πρέπει να είναι όσο το δυνατόν λεπτομερέστεροι, αν θέλει να τους επιτύχει στον κόσμο της εστίασης

Βασικό στοιχείο είναι το Ημερολόγιο.

Για να είναι κανείς οργανωμένος εστιάτορας, θα πρέπει να χρησιμοποιήσει το ημερολόγιό του ως την πυξίδα σας για την ημέρα. Οτιδήποτε γράφεται στο ημερολόγιο δεν είναι εύκολο να αγνοηθεί ή να ξεχαστεί. Η σωστή οργάνωση ξεκινά από την καταγραφή των βημάτων που πρέπει να γίνονται.

Τοποθέτηση σωστών προτεραιοτήτων.

Όντας ιδιοκτήτης επιχείρισης εστίασης θα αντιμετωπίσει κανείς μια πληθώρα υποχρεώσεων οι οποίες πρέπει να κατανεμηθούν σωστά. Το προσωπικό, οι αρμοδιότητες, το εστιατόριο απαιτούν την προσοχή του ιδιοκτήτη, πρέπει να τοποθετηθούν σε μια συγκεκριμένη σειρά ανάλογα με τη σοβαρότητα της κατάστασης.

Καταγραφή κάθε λεπτομέρειας.

Κάθε ένας ξεχωριστά θα ζητήσει κάτι από τον ιδιοκτήτη εστιατορίου, πράγμα το οποίο θα λαμβάνει χώρα όλη την ημέρα και κάθε μέρα. Το τελευταίο κλειδί για να οργανωθεί, λοιπόν, κανείς είναι η καταγραφή κάθε λεπτομέρειας. Η καταγραφή θα βοηθήσει στο να έχει περισσότερη ψυχική ηρεμία.  Ο εγκέφαλος είναι σαν τον υπολογιστή, μπορεί να θυμάται μόνο συγκεκριμένη ποσότητα πραγμάτων. Αυτός είναι  ο λόγος για τον οποίο ένα σημειωματάριο ή κάποια εφαρμογή στο κινητό είναι ζωτικής σημασίας, αφού με την καταγραφή μπορείς να ανατρέξει ο εστιάτορας ανά πάσα στιγμή σε αυτά και να τα μελετήσει.