Η επιχείρηση είναι μία μηχανή και για να δουλέψει χρειάζεται όλα τα σωστά εξαρτήματα, με άλλα λόγια όλους τους σωστούς συνεργάτες. Μπορεί ο σερβιτόρος που προσλάβατε να μην είναι τελικά τόσο ευγενικός όσο έδειχνε ή ο σεφ που γνωρίζει τη δουλειά στο εστιατόριο σας να φεύγει και τελικά να χρειάζεστε κάποιον νέο υπεύθυνο στην κουζίνα ή ακόμα μπορεί να έχετε μία νέα επιχείρηση. Όπως και να έχει, όταν επιλέγετε το προσωπικό της επιχείρησής σας πρέπει να ξέρετε τι ζητάτε.

 Αναλύστε τα πόστα και σκεφτείτε τι είδους υπάλληλο χρειάζεστε

Πριν αρχίσετε τις συνεντεύξεις και τα δοκιμαστικά πρέπει πρώτα να έχετε καταλήξει τι είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεστε. Με την κατάλληλη οργάνωση θα δείτε πόσα άτομα χρειάζονται για την εύρυθμη λειτουργία του μαγαζιού σας, ποια είναι τα πόστα πρέπει να υπάρχουν, ποιοι παίζουν βοηθητικό ρόλο και αν μπορείτε ακόμα και να ανακυκλώσετε τους υπαλλήλους που ήδη έχετε, δίνοντάς τους νέες αρμοδιότητες.

 Αξιολογήστε τους υπαλλήλους που ήδη έχετε

Στην περίπτωση που έχετε καιρό το μαγαζί  σας και θέλετε να αναπληρώσετε ένα κενό ή να δημιουργήσετε μία νέα θέση εργασίας, τότε αξιολογήστε τους υπαλλήλους σας, καθώς είναι πολύ πιθανό να έχετε ήδη στο δυναμικό σας τον υπάλληλο που ψάχνετε. Αν για παράδειγμα χρειάζεστε έναν manager μπορεί ένα παλαιότερος συνεργάτης σας που γνωρίζει πώς ακριβώς δουλεύει η επιχείρηση και έχει οργανωτικές δυνατότητες να είναι καταλληλότερος για τη δουλειά από κάποιο νέο άτομο.

 Ακριβείς αγγελίες

Αν επιλέξετε να δημοσιεύσετε μία αγγελία για τη θέση φροντίστε να είστε ακριβείς σε αυτά που ζητάτε. Γράψτε, λοιπόν, ποια ακριβώς είναι η θέση, τι ευθύνες προκύπτουν στον υπάλληλο, ποια είναι τα ωράρια και η αμοιβή – αν το θέλετε – , τι κερδίζει σε εμπειρία ο υπάλληλος από αυτήν τη θέση, ποια είναι να απαραίτητα προσόντα, ποια είναι τα επιθυμητά «συν» στο βιογραφικό και με ποιο τρόπο μπορεί να επικοινωνήσει. Αν είστε συγκεκριμένοι θα αποφύγετε να σπαταλήσετε το χρόνο σας σε συνεντεύξεις με υποψηφίους που μπορεί να είναι under ή over qualified και θα γνωρίσετε τα κατάλληλα άτομα για τη θέση.

Προσοχή στην τελική επιλογή

Όταν καταλήξετε στους επικρατέστερους για το κάθε πόστο και πρέπει να επιλέξετε σκεφτείτε το. Θέλετε κάποιον που να είναι μεν καταρτισμένος, αλλά να μπορείτε και να συνεργαστείτε, τόσο μεταξύ σας όσο και με τους άλλους υπαλλήλους σας. Εξετάστε το βιογραφικό, αλλά εμπιστευτείτε και την κρίση σας και το ένστικτό σας από την εντύπωση που σας δημιούργησε η συνάντησή σας.