Τα μπαράκια και τα εστιατόρια της Μ.Βρετανίας, που δυσκολεύονται να τα βγάλουν πέρα, θα μπορούσαν να κερδίσουν περισσότερες από 5 δισ. λίρες ετησίως, εάν προσαρμόσουν τις ώρες λειτουργίας τους στα σύγχρονα καταναλωτικά πρότυπα, σύμφωνα με μελέτη της τράπεζας Barclays, όπως αναφέρει το δημοσίευμα του investing.com.

Οι υπηρεσίες παράδοσης τροφίμων που βασίζονται σε εφαρμογές, όπως το Deliveroo και το Just Eat, αποτελούν πρόκληση για τους παραδοσιακούς παίκτες. Η Barclays είπε ότι τα εστιατόρια θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν τέτοιες πλατφόρμες, για να αυξήσουν τα έσοδά τους, προσφέροντας 24ωρη εξυπηρέτηση.

“Το σημερινό περιβάλλον αναψυχής παρουσιάζει αρκετές προκλήσεις για τις επιχειρήσεις του τομέα”, δήλωσε ο Mike Saul, επικεφαλής του τμήματος φιλοξενίας και αναψυχής της Barclays.

Τα εστιατόρια, οι παμπ, τα μπαρ και τα κλαμπ θα μπορούσαν να αποφέρουν έσοδα 5,5 δις δισεκατομμυρίων δολαρίων ετησίως, προσαρμόζοντας τις ώρες λειτουργίας τους, σύμφωνα με έρευνα της Barclays σε 2.334 άτομα και 553 επιχειρήσεις.

Συμπεριλαμβανομένων γυμναστηρίων, κινηματογράφων και άλλων φορέων αναψυχής, το συνολικό ετήσιο όφελος για τη βιομηχανία θα μπορούσε να ανέλθει στις 6,75 δισεκατομμύρια λίρες συνολικά.

Ενώ το 42% των επιχειρήσεων έλαβε αιτήματα για πιο ευέλικτες ώρες λειτουργίας, μόνο το 4% δήλωσε ότι έχει αντιληφθεί απώλεια εσόδων, επειδή δεν είναι ανοικτά, όταν θέλουν οι πελάτες. Οι περισσότερες υπηρεσίες αναψυχής του Ηνωμένου Βασιλείου πιστεύουν ότι τηρούν τις απαιτήσεις των πελατών τους.

Αντιθέτως, οι επιχειρήσεις, που προσαρμόζονται στα νέα δεδομένα, παρουσιάζουν αύξηση εσόδων, καθώς απευθύνονται σε ένα κοινό, διατεθειμένο να δώσει το κάτι παραπάνω, για να έχει μία υπηρεσία σε μία λιγότερο συνηθισμένη ώρα.