Τα κουραμπιεδάκια αντικαθιστούν τα συνοδευτικά του καφέ στις γιορτές!
Τα Χριστούγεννα σε λίγες μέρες φτάνουν κι όλα κινούνται σε γιορτινούς ρυθμούς!
Όλοι, μικροί και μεγάλοι, βγαίνουν στους δρόμους για τα δώρα των γιορτών, βόλτες στην πόλη και φυσικά απολαμβάνουν τα ζεστά ροφήματα στις καφετέριες, που θυμίζουν Χριστούγεννα. Μαζί με τα ροφήματα, συνήθως προσφέρετε κάποιο μπισκότο, κέικ, ή οτιδήποτε άλλο, ανάλογα πάντα με το στυλ της καφετέριάς σας. Γιατί όμως, να μην μπει και το συνοδευτικό σας σε γιορτινό κλίμα;
Η καλύτερη πρακτική φυσικά είναι να κεράσετε τα πολυαγαπημένα κουραμπιεδάκια όλων, που θα ενθουσιάσουν τους πελάτες σας και θα τους κάνουν να έρχονται ξανά και ξανά. Εκπλήξτε τους πελάτες σας προσφέροντάς τους τα δικά σας σπιτικά κουραμπιεδάκια με την παρακάτω συνταγή.
Υλικά:
250 γρ. βούτυρο φρέσκο, ανάλατο (αφήστε το εκτός ψυγείου)
1 κρόκος αυγού
2 κ. σ. brandy
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη για το μείγμα
3 ποτήρια αλεύρι (400 γραμμάρια)
Λίγο ανθόνερο
250 γρ. χοντροκομμένα και καβουρδισμένα αμύγδαλα
300 γρ. ζάχαρη άχνη
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
1 φακελάκι γαρύφαλλα ολόκληρα
Εκτέλεση:
Χτυπήστε στο μίξερ το βούτυρο με την ζάχαρη μέχρι να γίνει πολύ αφράτο. Προσθέστε τον κρόκο αυγού και το brandy και συνεχίστε να χτυπάτε 10 λεπτά με το ρολόι -υπομονή αν έχετε μίξερ χειρός! Προσθέστε σταδιακά το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ στο μείγμα και ανακατέψτε μέχρι η ζύμη να γίνει αφράτη και μαλακή.
Μετά και το δεύτερο ποτήρι αλεύρι, πιάστε την ζύμη με τα χέρια σας για να ανακατευτεί καλύτερα! Τελευταία προσθέστε τα αμύγδαλα. Πλάστε τους κουραμπιέδες στο σχήμα που θέλετε και καρφώστε σε κάθε έναν από ένα γαρύφαλλο.
Ψήστε στον αέρα, στους 180 βαθμούς Κελσίου για περίπου 20-25 λεπτά ή μέχρι να πάρουν χρώμα! Μόλις βγούνε, ραντίστε τους, όσο είναι ζεστοί, με ανθόνερο και αφήστε τους να κρυώσουν τελείως. Αν το ανθόνερο σας δεν είναι σε μορφή σπρέι, ρίξτε μικρή ποσότητα στην παλάμη σας και ραντίστε με τα δάχτυλά σας!
Βάλτε σε ένα μπολ την ζάχαρη άχνη και βυθίστε έναν έναν κουραμπιέ μέσα, μέχρι να καλυφθεί τελείως από τη ζάχαρη. Και… καλή απόλαυση!
Συνταγή από το: GREEK MAMA CHEF