Οι Millennials  είναι ένα ιδιαίτερο κοινό, επηρεάζεται από τα social media και – κακά τα ψέμματα – ακολουθεί trends και βασίζεται στη γνώμη των άλλων, ακόμα και αγνώστων στο internet. Ωστόσο, αποτελεί βασικό κοινό για πολλά εστιατόρια και κυρίως τα νέα all day bar restaurants. Τι είναι ιδιαίτερο; Τι μπορούν να φωτογραφήσουν; Τι μπορούν να μοιραστούν με τους φίλους τους; Η Hannah Harrington μας μιλά στο upserve.com για τα 3 πράγματα που θέλουν οι Millennials από το μενού σας.

mill

  1. Γεύσεις που προτιμούν

Τα trends στις γεύσεις και στα καρυκεύματα χαρακτηρίζουν εποχές, κουζίνες, ακόμα και κουλτούρες. Για παράδειγμα, τη δεκαετία του ’80 η σαλάτα Caesar, η καυτερή σάλτσα και η BBQ sauce ήταν ιδιαίτερα αγαπητά.

  • Πλέον, οι γεύσεις είναι πιο έθνικ και οι Millenials θέλουν διάφορα  καυτερά ντιπ όπως το  Wasabi, αλλά και φαγητά με καρυκεύματα και βότανα όπως:
  • Cajun
  • Μίσο
  • Σαφράν
  1. Λέξεις στο μενού που τους τραβάνε την προσοχή

Οι Millennials είναι η γενιά της γνώσης και της εκπαίδευσης  και μέσα στο γενικότερο πλαίσιο βελτίωσης, στρέφονται σε πιο υγιεινά πιάτα. Θέλουν, λοιπόν, να γνωρίζουν πώς έχουν φτιαχτεί τα πιάτα τα οποία θα πάρουν, οπότε, όσες περισσότερες πληροφορίες δίνετε στο μενού για την παρασκευή των πιάτων, τόσο καλύτερα.  Ποιες λέξεις  τους τραβούν την προσοχή;

  • Ακατέργαστο
  • Τοπικό
  • Φρέσκο
  • Οργανικό
  1. Κουζίνες που είναι της μόδας

Εννοείται πως μία καλή ταβέρνα με ελληνική κουζίνα ή μία καλά φτιαγμένη ιταλική πίτσα είναι πάντα αγαπητές, ωστόσο οι Millenials ακολουθούν, όπως είπαμε, trends και πλέον της μόδας είναι τα έθνικ, τα ιδιαίτερα, τα εξωτικά. Σύμφωνα, λοιπόν, με την έρευνα Generation Consumer Trend Report της  Technomic, οι νέοι προτιμούν:

  • Κινέζικο 59%
  • Μεξικάνικο 57%
  • Barbecue 55%
  • Φαγητό Πρωινού – Brunch 54%
  • Sandwiches και burgers 49%