Η επιτυχία ενός εστιατορίου καθορίζεται από πολλά πράγματα, και ακόμα και παράγοντες -όπως η τύχη, η μόδα και η δημοφιλία της περιοχής- παίζουν σημαντικό ρόλο. Ωστόσο, υπάρχουν και μερικοί χρυσοί κανόνες, που κάθε μαγαζί οφείλει να ακολουθεί. Ποιοι είναι αυτοί;

#1 Ένας χώρος με χαρακτήρα

Ένα ιδιαίτερος χώρος με ξεχωριστό χαρακτήρα και όμορφη ατμόσφαιρα είναι αυτό που θέλουν οι πελάτες. Πέρα από τις hip ιδέες και τις μόδες, που έρχονται και φεύγουν, αυτό που έχει σημασία είναι το μαγαζί να έχει ένα δικό του χαρακτήρα.

#2 Απλό αλλά γευστικό μενού

Ανάλογα με το είδος και την κουζίνα του εστιατορίου, φτιάξτε ένα απλό μενού, με λίγες αλλά διαφορετικές επιλογές. Δε θέλετε ούτε να προσφέρετε πληθώρα πιάτων και επιλογών, που θα μπερδέψει τους πελάτες σας, ούτε να έχετε μέτρια ή ακόμα και κακά πιάτα στο μενού. Μείνετε σε αυτά, που αγαπά ο κόσμος, και που οι μάγειρές σας ξέρουν πώς να τα φτιάχνουν καλά.

#3 Ωραία πινακίδα

Μπορεί πολλοί να μη το σκέφτονται, αλλά η πινακίδα είναι ένα από τα πρώτα πράγματα, που τραβά την προσοχή κάθε επίδοξου πελάτη. Βρείτε το logo σας, λοιπόν, και χρησιμοποιήστε το σε μία ταμπέλα, που ταιριάζει με την αισθητική του χώρου και εντυπωσιάζει, αλλά δεν είναι κραυγαλέα.

#4 Διακόσμηση και έπιπλα σε αρμονία

Θέλετε να πετύχετε έναν χώρο με χαρακτήρα, όπως είπαμε. Επομένως, μην πέφτετε σε παγίδες εντυπωσιασμού και μη μπλέκετε πολλά στυλ μαζί, καθώς εγκυμονεί κινδύνους. Φροντίστε τα τραπέζια να είναι σωστά τοποθετημένα, για να διευκολύνονται οι πελάτες και το προσωπικό, χωρίς να χάνεται χώρος. Επίσης, διακοσμήστε τους τοίχους και τους χώρους του μαγαζιού με ιδιαίτερα κομμάτια, ιδανικά όχι από μεγάλες αλυσίδες μαγαζιών, μιας και πολλά ακόμα εστιατόρια θα μοιάζουν με το δικό σας.

#5 Καθαριότητα, η μισή αρχοντιά

Από τους βασικότερους κανόνες είναι η καθαριότητα! Τα σερβίτσια, τα τραπέζια, ο χώρος και, φυσικά, η τουαλέτα πρέπει να είναι πεντακάθαρα. Κανένας πελάτης δεν θα κάνει εκπτώσεις στις απαιτήσεις του για έναν καθαρό και φροντισμένο χώρο, στον οποίο τρώει (!) μάλιστα. Το ίδιο ισχύει και για το χώρο της κουζίνας, ιδιαίτερα αν πρόκειται για μία κουζίνα ανοιχτή στο κοινό.