Η ανακύκλωση είναι σημαντική τόσο για το περιβάλλον όσο και για την οικονομία του εστιατορίου σας. Ο Nick Melvin, executive chef και ιδιοκτήτης του εστιατορίου Venkman, για παράδειγμα, έχει δηλώσει πως εξοικονομεί περίπου 200 δολάρια το μήνα από τότε που ξεκίνησε ένα σωστό πρόγραμμα ανακύκλωσης.

Υπάρχουν 5 εύκολοι τρόποι για να ξεκινήσετε κι εσείς, σήμερα κιόλας:
Πρώτα από όλα, τα χάρτινα

Ξεκινήστε από τα πιο εύκολο υλικό για να ανακύκλωση… το χαρτί. Χάρτινες συσκευασίες και κιβώτια και χαρτοπετσέτες είναι τα πρώτα που βάζετε στην άκρη, καθώς καταλαμβάνουν το 25% των απορριμμάτων σας.

Καταγράψτε τι πετάτε

Για τη σωστή λειτουργία του εστιατορίου σας, είναι απαραίτητο να καταγράφετε λεπτομερώς τι έχετε στην κουζίνα σας, τι χρησιμοποιείτε και τι καταλήγει στα σκουπίδια. Έτσι θα ξέρετε και τι από αυτά ανακυκλώνεται.

Οργανώστε τους κάδους σας

Μιλήστε με το δήμο και την υπηρεσία καθαριότητας του δήμου, ενημερωθείτε για τα υλικά που ανακυκλώνονται στην περιοχή σας και, αν έχετε πολλά απορρίμματα, συνεννοηθείτε μαζί τους για την πιθανή παραλαβή από το εστιατόριό σας. Χωρίστε, λοιπόν, τους κάδους σας ανάλογα με το υλικό των απορριμμάτων και μιλήστε με τους αρμόδιους φορείς.

Ζητήστε βοήθεια και εκπαιδεύστε το προσωπικό σας

Δεν μπορείτε να οργανώσετε ένα πρόγραμμα ανακύκλωσης μόνος. Πρέπει σίγουρα να εκπαιδεύσετε το προσωπικό σας και ίσως χρειαστεί να προσλάβετε κάποιον ειδικό σύμβουλο για να σας βοηθήσει.

Ελέγξτε την πρόοδο της προσπάθειά σας

Κάνετε τακτικούς ελέγχους στην πορεία της ανακύκλωσής σας. Δείτε πόσα χρήματα έχετε εξοικονομήσει, κατά πόσο μειώθηκε ο όγκος των απορριμμάτων σας και εξοπλιστείτε με όλο και καλύτερα συστήματα ανακύκλωσης.

Δείτε και το σχετικό βίντεο: