Το άνοιγμα ενός Pop-up εστιατορίου, δηλαδή ένα προσωρινό και ενδεχομένως πιο “πρόχειρο” εστιατόριο, περιλαμβάνει την επιλογή της σωστής τοποθεσίας, τη δημιουργία μιας διαφορετικής κουζίνας και την προώθηση της ιδέας σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Προσφέρουν πολλά από τα ίδια οφέλη με ένα παραδοσιακό εστιατόριο, χωρίς, όμως, το υψηλό κόστος ανοίγματος. Όποια και αν είναι η αιτία για το άνοιγμα, τα περισσότερα Pop-up restaurants  περνούν από την ίδια διαδικασία ανοίγματος.

pop-up

Αποφασίστε έναν συγκεκριμένο σκοπό για το Pop-Up εστιατόριο σας.
Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για το άνοιγμα ενός Pop-up εστιατορίου. Ορισμένοι επαγγελματίες σεφ ανοίγουν τα δικά τους pop-up για να βελτιώσουν τη γαστρονομική τους φήμη, καθώς η βραχυπρόθεσμη φύση ενός pop-up εστιατορίου επιτρέπει στους σεφ να έχουν πλήρη ελευθερία και δημιουργικότητα στην κουζίνα. Άλλοι ανοίγουν ένα τέτοιο εστιατόριο για να δοκιμάσουν μια διαφορετική μορφή εστιατορίου, χρησιμοποιώντας το ως δίαυλο για να δελεάσουν τόσο το κοινό όσο και τους επενδυτές. Σε έναν πιο φιλοσοφικό τρόπο σκέψης, ορισμένοι σεφ χρησιμοποιούν τα  pop-up restaurants ως τρόπο να προσφέρουν γκουρμέ φαγητό σε μειωμένες τιμές, ώστε όλοι να μπορούν να το απολαύσουν.

Επιλέξτε μια τοποθεσία.
Μια τοποθεσία ενός pop-up εστιατορίου μπορεί να είναι οπουδήποτε, εφόσον είναι ασφαλές για το μαγείρεμα και την εξυπηρέτηση. Κατά την αναζήτηση τοποθεσιών, εξετάστε το μέγεθος της εγκατάστασης μιας κινητής κουζίνας και μιας προσωρινής τραπεζαρίας. Θα έχει πρόσβαση σε ηλεκτρικό ρεύμα, αποχέτευση και τρεχούμενο νερό; Μια άλλη επιλογή για ένα pop-upεστιατόριο είναι ένας ήδη υπάρχων χώρος εστιατορίου.

Υποβάλετε αίτηση για ασφάλιση και άδειες. 
Τα περισσότερα pop-up εστιατόρια δεν ασχολούνται συνήθως με άδειες ή ασφάλειες, αλλά αυτό δεν είναι μια καλή πρακτική. Πρέπει να είστε νόμιμοι και να αποφύγετε τυχόν νομικά προβλήματα εάν προκύψουν προβλήματα. Ελέγξτε με την τοπική διοίκηση ή τις κρατικές αρχές σχετικά με το είδος των προσωρινών αδειών που χρειάζεστε πριν ανοίξετε.

Δημιουργήστε και τιμολογήστε ένα pop-up μενού.
Οι περισσότεροι άνθρωποι που πηγαίνουν σε ένα pop-up εστιατόριο αναζητούν μια περιπέτεια στο φαγητό τους – κάτι μοναδικό και δημιουργικό. Η παροχή ενός σταθερού μενού με σταθερές τιμές σας επιτρέπει να χρεώνετε ένα προκαθορισμένο ποσό ανά άτομο.

Προσαρμόστε μια Κινητή Κουζίνα.
Στην καρδιά του pop-up εστιατορίου σας βρίσκεται η κουζίνα. Ο σχεδιασμός της κουζίνας σας για τέτοιου είδους εστιατόρια θα εξαρτηθεί από τον χώρο και το αν υπάρχει διαθέσιμη ηλεκτρική ενέργεια και νερό. Φυσικά, εάν ενοικιάζετε ένα υπάρχον εστιατόριο, δεν θα πρέπει να ανησυχείτε για αυτά. Όμως, δυστυχώς, όλοι οι ιδιοκτήτες δεν θα έχουν τον προϋπολογισμό για πλήρη ενοικίαση εστιατορίων και θα πρέπει να γίνουν δημιουργικοί με τις κουζίνες τους.

Εγκαταστήστε μια προσωρινή τραπεζαρία.
Ανάλογα με το πόσο καιρό το pop-up εστιατόριό σας θα λειτουργήσει, μπορείτε να νοικιάσετε τραπέζια, καρέκλες και τραπεζομάντιλα. Εάν, όμως, είναι αρκετά μικρό, ίσως μπορείτε να αγοράσετε καθίσματα σχετικά χαμηλού κόστους. Ο σχεδιασμός ενός αναδυόμενου εστιατορίου θα πρέπει να χαρακτηρίζεται από ισορροπία ανάμεσα σε μια φιλόξενη ατμόσφαιρα και μια άνετη αίσθηση, που εξαρτάται από την χωρητικότητα των καθισμάτων.

Διαφημίστε το pop-up εστιατόριό σας.
Αποφασίστε εάν το pop-up restaurant θα είναι ανοικτό ή κλειστό για το κοινό. Κλειστό σημαίνει ότι το εστιατόριό σας είναι ανοιχτό μόνο σε εκείνους τους ανθρώπους που θα προσκαλέσετε προσωπικά, και αντίστοιχα ανοιχτό σημαίνει ότι απευθύνεται σε όλους. Πολλά pop-up εστιατόρια χρησιμοποιούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ως το κύριο μέσο διαφήμισης. Ειδικές βραδιές δημοσιεύονται σε ιστότοπους όπως το Facebook και το Twitter, ή ακόμη καλύτερα, εάν έχετε το χρόνο, μπορείτε να δημιουργήσετε έναν δωρεάν ιστότοπο για το pop-up εστιατόριό σας μέσω πολλών δωρεάν ιστοσελίδων.

1η δημοσίευση: 28 Σεπτεμβρίου, 2018