Οι επιχειρήσεις εστίασης είναι ένα από τα μεγαλύτερα πεδία επαγγελματικής ενασχόλησης, τόσο παγκοσμίως, όσο και στην Ελλάδα. Ένα εστιατόριο, μπαρ, καφέ κλπ είναι δύσκολο, επομένως να ξεχωρίσει μέσα σε ένα τόσο πολυπληθές πεδίο αγοράς. 

Όπως αναφέρει και το designhill.com, η εστίαση είναι ένα κλάδος που βασίζεται κυρίως στις 5 βασικές αισθήσεις των καταναλωτών. Γεύση, οσμή, όραση κλπ. Από τη γαλλική κουζίνα έως την αμερικανική, το μάρκετινγκ των τροφίμων γίνεται κυρίως δελεάζοντας τον οπτικό ουρανίσκο, πιο απλά πρώτα έρχεται η εικόνα. Τα παγκόσμια franchise όπως το “Taco Bell” ή ακόμα και το “Chilli’s” έχουν ένα κοινό κοινό: τα πιάτα τους είναι πανέμορφα. Επίσης, όλοι γνωρίζουν γι ‘αυτούς.

Το βασικότερο κλειδί για την επιβίωση μιας επιχείρησης εστίασης είναι, φυσικά, η προσφορά καλού φαγητού, ποτού κλπ. Πέρα από αυτό είναι ανάγκη η επιχείρηση να γνωρίζει τι χρειάζεται ο πελάτης. Τι λείπει από την αγορά; Τι θέλει ο πελάτης αλλά δεν μπορεί να το έχει; Μήπως ο πελάτης θέλει το προϊόν σου αλλά δεν το ξέρει, ακόμα; Δημιούργησε εσύ την ανάγκη αυτή. Δημιούργησε εσύ την επιθυμία του πελάτη για το προϊόν σου.

Δείτε εδώ το πρώτο μέρος

Δείτε εδώ το δεύτερο μέρος