Η Καθαρά Δευτέρα σήμανε το τέλος των Αποκριών και την έναρξη της Σαρακοστής. Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει ότι οικογένειες και μεγάλες παρέες όταν βγαίνουν για να απολαύσουν ένα φαγητό είναι πολύ πιθανό να θέλουν ένα νηστίσιμο γεύμα. Επομένως, το κάθε εστιατόριο οφείλει να προσαρμόσει το μενού του στις επιταγές της περιόδου αυτής.

Σαρακοστή

Κατά την σαρακοστή η ελληνική κουζίνα έχει την τιμητική της. Τα λαχανικά, τα όσπρια, τα θαλασσινά είναι μερικές επιλογές που θα πρωταγωνιστήσουν αυτή την ιδιαίτερη περίοδο. Αυτό, λοιπόν, που χρειάζεται να κάνει ένα εστιατόριο είναι να δημιουργήσει ένα δελεαστικό standard μενού για τους πελάτες του, ώστε να μπορούν να  απολαύσουν  το γεύμα τους χωρίς περιορισμούς.

Συμβουλή Νο1

Προσφέρετε φρεσκοκομμένες σαλάτες με χρωματιστά υλικά, τομάτες, αγγουράκια, ραπανάκια, λάχανο, ξυδάτες ελιές, πικάντικα τουρσιά, ταραμοσαλάτα, πατατοσαλάτα. Η Σαρακοστή είναι η πλέον ιδανική περίοδος για να προωθήσετε εναλλακτικές σαλάτες, που θα κερδίσουν τις εντυπώσεις.

Συμβουλή Νο2

Όλα τα θαλασσινά έχουν την τιμητική τους. Ψαράκια, γαρίδες, καλαμάρι, χταποδάκι, μύδια κλπ είναι μόλις ελάχιστες εναλλακτικές από όλα όσα μπορεί η θάλασσα να προσφέρει. Μια ποικιλία με φρέσκα ψάρια και θαλασσινά είναι σίγουρο ότι θα ενθουσιάσει τους πελάτες ενός εστιατορίου. Για τους μικρούς της παρέας μπορείτε να σερβίρετε χταποδάκι με κοφτό μακαρονάκι ή γιουβετσάκι με γαρίδες. Στο μενού του εστιατορίου μπορούν εύκολα να ενσωματωθούν και να ολοκληρώσουν το κυρίως πιάτο τα λαδερά εδέσματα, όπως οι γίγαντες στο φούρνο, η ρεβυθάδα, τα ντολμαδάκια, οι τοματοκεφτέδες κλπ.

Συμβουλή Νο3

Το γλυκό δεν μπορεί να λείπει ούτε κατά την Σαρακοστή. Η κλασσική, φυσικά, επιλογή είναι ο χαλβάς. Μακεδονικός, ή σιμιγδαλένιος, είναι σίγουρα ένα πολύ αγαπημένο γλυκό που ταιριάζει γάντι στο σαρακοστιανό μενού ενός εστιατορίου. Πρόκειται μάλιστα και για ένα πολύ οικονομικό γλυκό που αρέσει στους περισσότερους. Μια ενδιαφέρουσα ιδέα, είναι να μην αρκεστεί το εστιατόριο σε ένα είδος χαλβά, αλλά να προσφέρει, παραδείγματος χάριν, μια τριλογία χαλβά, με σοκολάτα, με ξηρούς καρπούς και με λεμόνι. Μια εναλλακτική για όσους, ενδεχομένως, δεν συμπαθούν τον χαλβά είναι και οι μελόπιτες.