παιχνίδια σε μπαρΤα παιχνίδια μπορούν να αποτελέσουν ισχυρό τονωτικό για τις μέρες, που το μαγαζί σας δεν λέει να γεμίσει. Σίγουρα υπάρχουν κάποιες βραδιές, που αντικρίζετε ένα χώρο μισοάδειο και αναρωτιέστε τι μπορείτε να κάνετε, για να προσελκύσετε περισσότερο κόσμο. Είναι απλό: σερβίρετε τα γευστικά πιάτα και ποτά σας και προσθέστε μπόλικη διασκέδαση!

Τα παιχνίδια θα προσελκύσουν μεγάλες παρέες αλλά θα δώσουν και τη δυνατότητα στους πιο κοινωνικούς σας πελάτες να γνωριστούν. Ωστόσο, δεν είναι όλα τα παιχνίδια κατάλληλα για το μαγαζί σας. Πριν κάνετε την επιλογή σας, θα πρέπει πρώτα να λάβετε υπόψη σας 2 βασικές παραμέτρους. Συγκεκριμένα, οι δραστηριότητες πρέπει να συνάδουν με το προφίλ του κοινού σας (φύλο, ηλικία κλπ.), ενώ εξαρτώνται άμεσα και από το χώρο και τους περιορισμούς του (εσωτερικός ή εξωτερικός, χωρητικότητα κλπ.).

Αφού, λοιπόν, λάβουμε υπόψη τις παραπάνω παραμέτρους, εξετάζουμε ποιες δραστηριότητες ταιριάζουν καλύτερα στη δική μας περίπτωση. Εάν διαθέτετε επαρκή χώρο, το μπιλιάρδο, το ποδοσφαιράκι, τα βελάκια, το ping pong – γιατί όχι και το beer pong – είναι προτιμητέα, κυρίως εάν στοχεύετε στο ανδρικό κοινό. Εάν πάλι, διαθέτετε -περιορισμένης χωρητικότητας- χώρο, τα επιτραπέζια ή το karaoke είναι μία κλασική και σίγουρη επιλογή για μεγάλες και μεικτές παρέες, ενώ το Playstation, το Wii και το Xbox είναι ιδανικό για τους videogamers, που θέλουν να επιδείξουν τις ικανότητές τους. Όλα αυτά τα παιχνίδια μπορούν να γίνουν ακόμη πιο fun, εάν διοργανώσετε θεματικές βραδιές με πρωταθλήματα, που θα έχουν ως έπαθλο free drinks ή μία χρυσή κάρτα μέλους με τα οφέλη, που εσείς θα ορίσετε, όπως π.χ. 50% έκπτωση για ένα χρόνο.

Ανεξάρτητα από το έπαθλο, τέτοιες δραστηριότητες αποτελούν ιδανικό τρόπο εκτόνωσης μετά από μία κουραστική μέρα, ενώ είναι ένας εύκολος τρόπος για να προσελκύσετε πελάτες και να τους παροτρύνετε να γνωριστούν,  δημιουργώντας μία μοναδική εμπειρία, η οποία σίγουρα θα κλέψει τις εντυπώσεις.

1η δημοσίευση: Σεπτ. 2015