Οι μέρες περνούν και οι Απόκριες, η γιορτή του ξεφαντώματος και του γλεντιού, είναι όλο και πιο κοντά. Επομένως, είναι απαραίτητο οι επιχειρήσεις στην εστίαση να είναι όσο πιο καλά προετοιμασμένες γίνεται. Τις ημέρες της Αποκριάς ο κόσμος συνήθως βγαίνει έξω γιατί θέλει να μεταμφιεστεί και να διασκεδάσει. Οπότε, είναι μια πολύ καλή περίοδος για να μετατρέψετε τον χώρο σας σε ένα κεφάτο στέκι όχι μόνο για τους θαμώνες, αλλά και για τους νέους πελάτες σας. Πώς, λοιπόν, θα γεμίσει το καφέ-μπαρ αυτές τις απόκριες;

απόκριες

Πριν ανοίξει λοιπόν το Τριώδιο, οργανωθείτε καλά προγραμματίζοντας όλα τα πάρτι και τα events που θα μπορούσατε να φιλοξενήσετε στο χώρο σας καθ’ όλη τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Ανοίξτε το ημερολόγιο και σημειώστε τις πιο καίριες ημέρες για πιθανές δράσεις!

Ξεκινήστε με βραδιές καραόκε για να απογειώσετε τη διάθεση των πελατών σας. Φυσικά, για κάτι τέτοιο χρειάζεται ο απαραίτητος εξοπλισμός και η σωστή διαφήμιση. Ενισχύστε την προώθησή της, επομένως, με το να οργανώσετε ακόμα κι έναν διαγωνισμό, χαρίζοντας στον νικητή ένα συμβολικό έπαθλο.

Από τις απόκριες δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα πάρτι μασκέ. Μέσα σε όλην αυτήν την περίοδο μπορείτε να διοργανώσετε δύο με τρία ξεχωριστά πάρτι μασκέ με διαφορετική θεματολογία. Σκεφτείτε λοιπόν διαφορετικά θέματα που ταιριάζουν με τον χαρακτήρα του καταστήματός σας και προσκαλέστε τους φίλους και τους πελάτες σας, προτρέποντάς τους να έρθουν μεταμφιεσμένοι σύμφωνα με το θέμα. Η διαφήμιση και εδώ, είναι το κλειδί της επιτυχίας. Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μπορούν να φιλοξενήσουν εικόνες με μεταμφιέσεις και βίντεο με χορευτικά τραγούδια, πριν και μετά από κάθε πάρτι.

Πέρα από τα πάρτι, μια πολύ καλή ιδέα είναι η καθιέρωση του Happy Hour. Με λίγα λόγια, ορίστε μερικές ώρες της ημέρας, όπου όλα τα προϊόντα σας θα είναι σε πολύ χαμηλότερες τιμές από τις κανονικές. Το μόνο σίγουρο είναι , ότι τα Happy Hours αποτελούν μία ιδιαίτερα ελκυστική πρόταση για όλους.

Τέλος, εντυπωσιάστε με έναν πρωτότυπο και αστείο αποκριάτικο κατάλογο! Δημιουργήστε ροφήματα, κοκτέιλ και πιάτα με θέμα τις Απόκριες. Ονόματα μεταμφιέσεων, εθίμων και άλλων παραδόσεων είναι μια απίθανη πηγή έμπνευσης για μοναδικές προτάσεις κατανάλωσης, αλλά αφήστε την φαντασία σας ελεύθερη.

1η δημοσίευση: 4 Φεβρουαρίου, 2019