συμβουλές-διαχείρισης-μπαρ

Το bar άνοιξε και οι bartenders είναι έτοιμοι για να σερβίρουν. Ωστόσο, λείπουν …οι πελάτες. Γιατί όμως;

Σίγουρα όσο επιτυχημένο και να είναι το bar σου, κάποιες βραδιές τα πράγματα δεν πηγαίνουν όπως θα ήθελες. Βλέποντας, όμως, τους λόγους που μπορεί να συμβαίνει, ίσως βρεις και τους τρόπους για να το αντιμετωπίσεις.

1. Η οικονομική κατάσταση της περιοχής

Η οικονομική κρίση μας έχει επηρεάσει όλους, όμως, σε κάποιες περιοχές είναι εντονότερα τα σημάδια της. Γι’αυτό είναι σημαντικό, όταν συμπληρώνεται ο τιμοκατάλογος, να ληφθεί υπόψην η οικονομική κατάσταση της περιοχής. Σε μία εποχή που ο κόσμος προσπαθεί να περιορίσει τα έξοδά του όσο μπορεί, τα ακριβά ποτά δεν έχουν θέση.

2. Τα Μεσοβδόμαδα

Όταν την άλλη μέρα πρέπει να είσαι πρωί πρωί στο γραφείο, δεν υπάρχει χώρος για ξενύχτια σε μπαρ. Δελεαστικές, όμως, προσφορές τις δευτέρες και τις Τρίτες και happy hours τις καθημερινές  μπορεί να αλλάξουν γνώμη στο κοινό σου.

3. Η τοποθεσία του μπαρ

Εάν δεν είναι εύκολο να μαθευτεί το μπαρ λόγω της θέσης του, διαφήμισέ το. Χρησιμοποιώντας τα Social Media και μοιράζοντας φυλλάδια στην περιοχή με αναλυτικό χάρτη της τοποθεσίας του μπαρ, θα σε μάθουν γρηγορότερα.

 4. Ο ανταγωνισμός

Σίγουρα υπάρχουν και αλλα μπαρ στην περιοχή και μάλιστα από πριν ανοίξεις εσύ. Εάν θές να προσελκύσεις το κοινό, πρέπει να ξεχωρίσεις, να προσφέρεις το διαφορετικό. Ένα συνηθισμένο και βαρετό menu, ακόμη και αν αποτελείται από υλικά καλής ποιότητας, δεν θα τραβήξει το κοινό.

5. Η διακόσμηση

Ναι το vintage είναι στη μόδα αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι το décor δεν θα αλλάξει ποτέ. Ανανέωσε το χώρο σου και θα ανανεωθεί και το κοινό σου.

1η δημοσίευση: 18 Δεκεμβρίου, 2014