Στα πλαίσια ενός σωστού marketing θέλετε το εστιατόριό σας, να γίνει γνωστό σε όλο και περισσότερους επίδοξους πελάτες. Η διαφήμιση, λοιπόν, και η προβολή μέσω ΜΜΕ και social media πρέπει να είναι οργανωμένη. Πώς;

  1. Φτιάξτε ένα press kit

Για να είστε πάντα σε ετοιμότητα φτιάξτε ένα press kit, δηλαδή ένα απλό κείμενο για το μαγαζί σας -με την ιστορία του και τις υπηρεσίες του-, και μαζί με μερικές φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης -ιδανικά επαγγελματικές-, στείλτε το σε όποιο μέσο επιθυμεί, να σας κάνει παρουσίαση, είτε έντυπο, είτε ηλεκτρονικό.

  1. Βάλτε διαφήμιση στην τοπική εφημερίδα / ιστοσελίδα

Ξεκινώντας από τα μέσα της περιοχής σας, βάλτε διαφημίσεις, όσες περισσότερες σας επιτρέπει το budget σας, μιας και πολλοί που επισκέπτονται την περιοχή μπορεί να συμβουλευτούν τα τοπικά μέσα για τη διασκέδασή τους. Επίσης, υπάρχουν πολλοί οδηγοί πόλης με προτάσεις για φαγητό και ποτό. Κάντε τις κατάλληλες επαφές, λοιπόν, για να σας συμπεριλαμβάνουν στις προτάσεις τους.

  1. Διαφήμιση μέσω Facebook

Μία οικονομική και καλή λύση είναι και η επί πληρωμή διαφήμιση μέσω Facebook. Μπορείτε να καθορίστε το κοινό – στόχο σας και μέσα από τα αναλυτικά στοιχεία, να δείτε την απήχησή της διαφήμισής σας.

  1. Αναμνηστικά με το λογότυπό σας

Ναι, μπλουζάκια, σπίρτα, στυλό, ίσως και μαγνητάκια με το λογότυπο και το τηλέφωνο του εστιατορίου σας είναι από τις πιο κλασσικές τεχνικές marketing και – ναι –  πιάνει, ειδικά αν προσφέρετε και υπηρεσίες delivery.

  1. Σταθερό Newsletter

Μη ξεχνάτε να στέλνετε και newsletter -με τα νέα του εστιατορίου ή του καφέ σας- σε πελάτες και ΜΜΕ. Πολλές ιστοσελίδες ανεβάζουν τα νέα σας δωρεάν, ενώ πολλά περιοδικά και εφημερίδες έχουν newsletter στα οποία εντάσσουν και δελτία τύπου. Να έχετε υπόψη σας ότι και οι πελάτες σας, θα θέλουν να ξέρουν για πιθανές αλλαγές στο μενού ή στο χώρο και, φυσικά, για τις προσφορές και τα events σας.

  1. Μοιράστε επαγγελματικές κάρτες

Τυπώστε επαγγελματικές κάρτες για εσάς και τους συνεργάτες/ υπαλλήλους σας και μοιράστε τις σε κάθε ευκαιρία. Είτε πρόκειται για κάποιον πελάτη, είτε για κάποιο επαγγελματία του χώρου των ΜΜΕ, είτε ακόμη και για κάποιο προμηθευτή, μία κάρτα μπορεί να σας βάλει στο τοπίο.

  1. Συνδεθείτε σε σχετικά group στα social media

Χτίστε ένα δίκτυο γνωριμιών και πελατών μέσα από τα group σε Facebook, LinkedIn και άλλα social media. Μπορείτε να πάρετε ιδέες, να μιλήσετε με επαγγελματίες, να βρείτε νέους προμηθευτές και συνεργάτες, αλλά και να προμοτάρετε το εστιατόριό σας με μία απλή δωρεάν συμμετοχή.

1η δημοσίευση: 2 Ιουνίου, 2017