Τώρα στην Ιταλία οι οικογένειες με ήσυχα παιδιά που συμπεριφέρονται με καλούς τρόπους, έχουν έκπτωση σε ένα ιταλικό εστιατόριο στην πόλη Πάντουα της Ιταλίας.

Ο Αντόνιο Φεράρι, ιδιοκτήτης του wine bar, θέλοντας να δώσει κίνητρο στις οικογένειες να έχουν λίγο πιο… μαζεμένα τα παιδιά τους, κάνει έκπτωση 5% στους λογαριασμούς αυτών των πελατών που έχουν παιδιά αγγελούδια και δεν ενοχλούν με φωνές και άτακτη συμπεριφορά.

Όπως δηλώνει στον Guardian, η ιδέα του ήρθε όταν μία Κυριακή παρατήρησε στο κατάστημά του να κάθεται σε ένα από τα τραπέζια μια 11μελής οικογένεια, μεταξύ των οποίων πέντε «πολύ φρόνιμα παιδιά», σε αντίθεση με τις υπόλοιπες φασαριόζικες Ιταλικές οικογένειες. Ο Φεράρι έκανε εκείνη τη μέρα έκπτωση 5% στην οικογένεια κι έκτοτε  ακολουθεί την ίδια  τακτική με την ίδια έκπτωση σε οικογένειες με παιδιά με καλούς τρόπους.

Δήλωσε επίσης πώς υπολογίζει ότι περίπου το 30% των γονέων δεν ξέρουν πώς να χειριστούν τα παιδιά τους την ώρα του φαγητού και πολύ συχνά τα παιδιά καταλήγουν να κάνουν φασαρία, να φωνάζουν, να τρέχουν μέσα στο κατάστημα και ενοχλούν τους άλλους πελάτες υποχρεώνοντας τους σερβιτόρους να κάνουν ελιγμούς μέσα στον χώρο για να τα αποφεύγουν και να μη γίνουν ζημιές.

Ο ίδιος δεν έχει παιδιά και καταλαβαίνει πόσο δύσκολη η ανατροφή τω παιδιών, ωστόσο είναι υπεύθυνος για το μαγαζί και για τα όσα συμβαίνουν στο εστιατόριό του.