Ανάμεσα στα εστιατόρια που διακρίθηκαν με ένα αστέρι Michelin βρίσκεται και αυτό το αδελφών Μαυρομμάτη στο Παρίσι.

Η οικογένεια Μαυρομάτης διαθέτει 4 εστιατόρια στο Παρίσι, 2 στη Μασσαλία, ένα εστιατόριο εντός των Gallery Lafayette και 8 ντελικατέσεν, με τα δικά τους τυποποιημένα ελληνικά προϊόντα, που διαθέτουν στην γαλλική αγορά, υπό την επωνυμία «Τhessalia». Στην ιδιοκτησία τους έχουν και ένα εργοστάσιο, στα προάστια του Παρισιού όπου συσκευάζουν τα ελληνικά προϊόντα.

«Ανοίγοντας το πρώτο κατάστημα Μavrommatis deli, πριν τριάντα χρόνια στο Παρίσι ήθελα να αποδείξω ότι η ελληνική κουζίνα δεν είναι μόνο ο μουσακάς και το τζατζίκι» λέει ο Ανδρέας Μαυρομμάτης.

Τη Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου διοργανώθηκε η τελετή απονομής αστεριών Michelin για τα εστιατόρια της Γαλλίας και κατά τη διάρκεια της τελετής ο Κύπριος σεφ Ανδρέας Μαυρομμάτης απέκτησε το πρώτο του αστέρι για το ελληνικό γαστρονομικό του εστιατόριο “Le Mavrommatis” που βρίσκεται στο κέντρο του Παρισιού. Το συγκεκριμένο εστιατόριο άρχισε να λειτουργεί το 1993 και σερβίρει καλή ελληνική κουζίνα στο Παρίσι. Πρόκειται για το πρώτο ελληνικό εστιατόριο εκτός Ελλάδας το οποίο βραβεύεται με αστέρι Michelin!