Όταν ο Λιβανός chef Alan Geaam πάτησε για πρώτη φορά το πόδι του στο Παρίσι, πριν από 20 χρόνια, βρέθηκε άστεγος στους δρόμους, πεινασμένος, και με πλήρη άγνοια της γαλλικής γλώσσας. Ποτέ δεν περίμενε, ωστόσο, τι του επιφύλασσε η μοίρα.

Στις αρχές του Φλεβάρη, ο Geaam,που ξεκίνησε να δουλεύει στη λάντζα ενός εστιατορίου, ενώ κοιμόταν στους δρόμους του Παρισιού, έλαβε το πρώτο του αστέρι Michelin από τον γαλλικό γαστρονομικό οδηγό, για το καινούριο του εστιατόριο στην Αψίδα του θριάμβου.

Όπως ανέφερε και ο ίδιος, ποτέ δεν πίστευε ότι η Michelin θα έδειχνε ενδιαφέρον για τον ίδιο, που στην πραγματικότητα ήταν αυτοδίδακτος, και υπήρξε κι άστεγος. Παρά το ταλέντο του στη μαγειρική και το πάθος του γι’ αυτήν, νόμιζε ότι η Βίβλος της γαστρονομίας θα ενδιαφερόταν για πολυτελή εστιατόρια ξενοδοχείων και μη, με εξαιρετικούς επαγγελματίες.

Η αποκάλυψη του ταλέντου, που τον οδήγησε στη σημερινή του θέση και βράβευση, έγινε όταν, ύστερα από τον τραυματισμό του chef, στο εστιατόριο όπου έπλενε τα πιάτα, ανέλαβε το μαγείρεμα, έβγαλε παραγγελίες 14 τραπεζιών και φυσικά έλαβε εξαιρετικές κριτικές από τους πελάτες.

Όπως, λοιπόν, αναφέρει κι ο ίδιος, αυτό που τον κινητοποιεί και ο λόγος για τον οποίο μαγειρεύει, είναι να κάνει τους γύρω του χαρούμενους. Κάτι που όπως φαίνεται καταφέρνει καλά, αφού όλοι όσοι έχουν δοκιμάσει τα πιάτα του, τα θεώρησαν εξαιρετικά.