Η Michelin ανακοίνωσε τον νέο οδηγό της για το 2020, Michelin Main Cities of Europe 2020, στον οποίο συμπεριλαμβάνονται 39 πόλεις σε 23 χώρες και προτείνει πάνω από 1.850 εστιατόρια.

Μετά τις προκλήσεις των τελευταίων τριών μηνών, η καθυστερημένη δημοσίευση του οδηγού MICHELIN Main Cities of Europe 2020 συμπίπτει με το σταδιακό άνοιγμα των εστιατορίων σε ολόκληρη την Ευρώπη, ύστερα από την σταδιακή χαλάρωση των περιορισμών που εφαρμόστηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Αυτά τα νέα βραβεία αναδεικνύουν τη γκάμα και την ποιότητα των εστιατορίων σε όλες τις χώρες της Ευρώπης.

Η Αθήνα, για άλλη μια φορά, συμπεριλαμβάνεται ανάμεσα στις 39 πόλεις του οδηγού με τα εστιατόρια που διακρίνονται να είναι οι “συνήθεις ύποπτοι”.

Για άλλη μια χρονιά, επομένως, διατηρούν τη διάκρισή τους τα εστιατόρια: Σπονδή (2 αστέρια) και τα  Βαρούλκο Seaside, Botrini’s και Hytra (1 αστέρι). Με τη διάκριση Bib Gourmand τιμώνται τα Αθήρι, Nolan, Οικείο, 7 Food Sins, ενώ προτείνονται ξανά, από τον οδηγό, με τη διάκριση Michelin Plate, τα εστιατόρια GB Roof Garden, Electra Roof Garden, 2 Mazi, Cookoovaya, CTC, Sushimou, Vezene, Άνετον και Sense. Στην τελευταία κατηγορία γίνονται 3 νέες Αθηναϊκές προσθήκες με τα εστιατόρια Alficon, Birdman και Ergon House.