Πολλοί έχουμε μάθει από τα παιδικά μας χρόνια πως τα λαχανικά μπαίνουν στο ψυγείο, όπως και πολλά ακόμα τρόφιμα, για παράδειγμα το φαγητό που έχει περισσέψει και, μάλιστα, μερικοί επαγγελματίες μάγειρες μπορεί ακόμα και να υιοθετούν στην κουζίνα τους αυτήν τη τακτική. Ωστόσο, δεν μπαίνουν όλα τα τρόφιμα στο ψυγείο!

  1. Ντομάτες

Για να παραμείνουν κόκκινες, ζουμερές και μυρωδάτες, οι ντομάτες δεν πρέπει να μπαίνουν στο  ψυγείο. Επειδή μουχλιάζουν εύκολα, επιλέξτε να αγοράζετε λιγότερη ποσότητα και να την καταναλώνετε σε σύντομο διάστημα, παρά να τις αποθηκεύετε στο ράφι του ψυγείου.

  1. Ωμές πατάτες

Οι πατάτες έχουν υψηλή περιεκτικότητά σε νερό και όταν μπαίνουν στο ψυγείο «στεγνώνουν» και σκληραίνουν. Το καλύτερο είναι να προφυλάσσεται σε δροσερό και σκιερό μέρος.

  1. Αγγούρια

Το ίδιο ισχύει και για τα αγγούρια, ναι! Στο ψυγείο χάνουν τα υγρά τους και χαλάνε πιο εύκολα. Αν θέλετε να τα απολαμβάνετε κρύο, όμως, μπορείτε να τα φτιάξετε τουρσί και να τα αποθηκεύσετε στο ψυγείο μέσα σε γυάλινο σκεύος.

  1. Τρίμματα ψωμιού/ φρυγανιάς

Πολλοί χρησιμοποιούμε τρίμματα στα μπιφτέκια ή για να φτιάξουμε τραγανές κρούστες. Η υγρασία του ψυγείου, όμως, μάλλον μας χαλάει τα πλάνα, μιας και μαλακώνει τα τρίμματα και τα κάνει μία ενιαία μάζα.

  1. Φαγητά που δεν είναι αεροστεγώς αποθηκευμένα

Και σε αυτή την περίπτωση, η υγρασία μπορεί να εισχωρήσεις στο φαγητό και να δημιουργήσεις αλλοιώσεις αν δεν είναι σε κάποιο δοχείο που κλείνει αεροστεγώς .

  1. Πράσινη σαλάτα

Στην περίπτωση της πράσινης σαλάτας/μαρουλιού/ σέλινου κλπ το πρόβλημα δεν είναι τόσο η φύλαξη στο ψυγείο, αλλά η πολλές μέρες που μπορεί να είναι ξεχασμένα στο ράφι. Τα σαλατικά χάνουν την θρεπτική τους αξία αν μείνουν πολλές μέρες στο ψυγείο και μπορεί και να χαλάσουν.

  1. Ζεστό φαγητό

Ό,τι βάζουμε στο ψυγείο πρέπει να είναι ήδη κρύο ή σε θερμοκρασία δωματίου. Αν δε θέλουμε να αναπτυχθούν βακτήρια, λοιπόν, πρέπει να περιμένουμε να πέσει η θερμοκρασία του ζεστού φαγητού που θέλουμε να βάλουμε στο ψυγείο και μετά να το αποθηκεύσουμε σε αεροστεγές δοχείο.