Σύμφωνα με το lefigaro.fr, ο Nicolas Sale, επικεφαλής της κουζίνας του ξενοδοχείου Ritz στο Παρίσι ανακηρύχθηκε Σεφ της χρονιάς (“chef de l’année 2017”) από τους επαγγελματίες της γαστρονομίας, όπως ανακοίνωσε το περιοδικό Le Chef, που διοργάνωσε το διαγωνισμό.

Το πολυτελές ξενοδοχείο που άνοιξε εκ νέου τις πύλες του τον Ιούνιο του 2016, έπειτα από τέσσερα χρόνια ανακαίνισης, απέσπασε διπλή διάκριση φέτος για την μαγειρική και για την υψηλή ζαχαροπλαστική του, καθώς ο σεφ ζαχαροπλαστικής, François Perret, έλαβε τον τίτλο του ζαχαροπλάστη της χρονιάς (“pâtissier de l’année 2017”).

Το βραβείο του σομελιέ της χρονιάς (“sommelier de l’année 2017”)  δόθηκε στον Ludovic Namur, του βραβευμένου με τρία αστέρια Μισελέν εστιατορίου «Flocons de Sel» στη Μεζέβ της Άνω Σαβοΐας, στη νοτιοανατολική Γαλλία.

Ο Frédéric Kaiser του εστιατορίου «Epicure» στο ξενοδοχείο Bristol στο Παρίσι πήρε το βραβείο καλύτερης εξυπηρέτησης (“le prix du service”).

Οι διακρίσεις αυτές δόθηκαν κατά τη διάρκεια της 31ης τελετής απονομής των βραβείων του περιοδικού Le Chef, μιας ετήσιας συνάντησης στην οποία παρίσταται πάντα η πλειονότητα της γαλλικής γαστρονομίας.

Τα βραβεία δόθηκαν έπειτα από ψηφοφορία στην οποία μετείχαν 6.000 επαγγελματίες, σεφ της υψηλής γαστρονομίας και ζαχαροπλαστικής, σομελιέ και μετρ ξενοδοχείων.