rethemnosnews.gr*

Παρουσία των σημαντικότερων ελαιοπαραγωγών από όλο τον κόσμο αλλά και του γνωστού δημοσιογράφου γαστρονομίας, οίνου και ελαιολάδου της πρεσβείας της Ελλάδας στην Ρώμη, Marco Oreggia, βραβεύτηκαν στην Ιταλία το εστιατόριο του Ξενοδοχείου «Καψαλιανά», ως το καλύτερο εστιατόριο του κόσμου με χρήση ελαιολάδου αλλά και ο Έλληνας σεφ Δημήτρης Λεωνίδου, ως ο καλύτερος σεφ ελαιολάδου της χρονιάς.

Πιο συγκεκριμένα, το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στο «Westin excelsior Roma Hotel», ο executive olive oil chef Βασίλης Λεωνίδου και ο ιδιοκτήτης Μύρων Τουπογιάννης του Ξενοδοχείου Καψαλιανά, παρέλαβαν το μοναδικό ελληνικό βραβείο του FlosOlei Guide για το μενού του εστιατορίου στα Καψαλιανά, των σεμιναρίων που παραχωρεί, αλλά και της μπάρας ελαιολάδων με τα 45 φρέσκα ελαιόλαδα από όλο τον κόσμο.

Η τελετή ξεκίνησε με την βράβευση των TOP 20 ελαιολάδων στο κόσμο και συνεχίστηκε με τα τρία ειδικά βραβεία και συγκεκριμένα, με την βράβευση του καθηγητή Ricardo Gucci για την ειδική προσφορά του, με τη βράβευση του εισαγωγέα της χρονιάς EVOO AG και φυσικά με το ειδικό βραβείο που εξασφάλισε το εστιατόριο των Καψαλιανών, ως το καλύτερο εστιατόριο του κόσμου για τη χρήση ελαιολάδου το 2017.

(*) Διαβάστε το υπόλοιπο άρθρο στο: rethemnosnews.gr