Το e-table.gr, η καινοτόμα υπηρεσία για online κρατήσεις σε εστιατόρια, έχει διαγράψει 2 χρόνια επιτυχημένης πορείας στον χώρο της εστίασης. Με περισσότερα από 1800 εστιατόρια σε 24 πόλεις στην Ελλάδα και πάνω από 230.000 diners, έχει συγκεντρώσει σημαντικές πληροφορίες σχετικά με τις συνήθειες των Ελλήνων για το φαγητό σε εστιατόρια.

Οι πληροφορίες αυτές αποτυπώνονται σε ένα πλούσιο Infographic που απαντά σε ερωτήματα όπως:

Πού επιλέγουν να φάνε οι Έλληνες;

Ποια στυλ εστιατορίων προτιμούν και ποιες είναι οι δημοφιλέστερες κουζίνες;

Πόσα χρήματα ξοδεύουν για το φαγητό τους;

Περισσότερες κρατήσεις κάνουν οι άντρες ή οι γυναίκες και ποιες ηλικίες βγαίνουν περισσότερο για φαγητό;

Ενδιαφέρον εύρημα, ανάμεσα στα άλλα, είναι ότι οι Έλληνες προτιμούν περισσότερο να βγαίνουν με παρέα για ελληνική κουζίνα σε μεζεδοπωλεία, επιλέγοντας το εστιατόριο κυρίως με βάση την κουζίνα.

Οι Ελληνες diners, λοιπόν, φαίνεται να είναι νεαρής ηλικίας, με το μεγαλύτερο ποσοστό να παρουσιάζεται στο ηλικιακό γκρουπ 25 – 34, προτιμούν τα εστιατόρια, ταβέρνες και μεζεδοπωλεία  με ελληνική κουζίνα, με τη μεσογειακή και την ιταλική να ακολουθούν, και μάλιστα προτιμούν να έχει και κήπο. Ποιες περιοχές  και ώρες προτιμούν; Όπως δείχνει το Infographic ιδιαίτερα δημοφιλή είναι τα εστιατόρια σε Χαλάνδρι και Γλυφάδα και κατά μέσο όρο κλείνουν ραντεβού για το γεύμα τους γύρω στις 20.30. Τέλος, οι περισσότεροι προτιμούν να ξοδεύουν έως 15 ευρώ ανά άτομο κατά την έξοδό τους.

e-table-infographic-sep2016

(Για να δείτε το Infographic καλύτερα κάνετε κλικ πάνω στην εικόνα)