Δημιουργική γαστρονομία, υψηλή αισθητική και τοπικές πρώτες ύλες στα εστιατόρια και bar του Numo Ierapetra
Όπως κάθε τι στο περιβάλλον του Numo Ierapetra, τα εστιατόρια του resort συνδυάζουν τη bohemian αισθητική με προσεγμένες, ιδιαίτερες γεύσεις. Τα μενού των εστιατορίων τιμούν την παράδοση με τους αισθητήρες στραμμένους σε ό,τι πιο ενδιαφέρον γαστρονομικά παγκοσμίως, ενώ στα bar τα κλασικά cocktail αποκτούν local χαρακτήρα εμπλουτισμένα με χαρακτηριστικές πινελιές της κρητικής γης.
Στο The Coast by Tamarisk o chef Νίκος Κουρκούτας υπογράφει ευφάνταστα πιάτα με θαλασσινά, ενώ στο εστιατόριο Menoa συνδυάζει μοναδικά την περουβιανή κουζίνα με την Ιαπωνική, δημιουργώντας Nikkei πιάτα με κρητικές αναφορές.
Fine dining στο The Coast by Tamarisk
Σε έναν ονειρικό χώρο με θέα στο πέλαγος που κόβει την ανάσα, η απόλαυση του φαγητού γίνεται μία ιδιαίτερη εμπειρία. Το The Coast by Tamarisk φωλιάζει απομονωμένο κάτω από τα αρμυρίκια, με τα πόδια των τραπεζιών να φτάνουν σχεδόν ως τη θάλασσα. Πιάτα προσεκτικά προετοιμασμένα, με διαλεχτές πρώτες ύλες, όπως τα χτένια με βούτυρο σκόρδου, πουρέ κουνουπιδιού και λάδι κόλιανδρου ή τα μαριναρισμένα με ponzu στρείδια, είναι εδώ για να ικανοποιήσουν τους απαιτητικούς γευστικούς κάλυκες. Υπεύθυνος για το εκλεπτυσμένο μενού που δίνει άψογη προσοχή στη λεπτομέρεια είναι ο executive chef του Numo Ierapetra, Νίκος Κουρκούτας.
Με καταγωγή από τη Θεσσαλονίκη, ο Νίκος Κουρκούτας έχει τη δημιουργικότητα στο DNA του. Με μια λαμπρή πορεία σε luxury hotels στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ο chef συνδυάζει καθημερινά τα προϊόντα της κρητικής γης με τα πιο εκλεκτά υλικά της μεσογειακής Κουζίνας.
H fusion κουζίνα του Nikkei στο Menoa
Στο εστιατόριο Menoa, o Νίκος Κουρκούτας παντρεύει με τολμηρό, και δημιουργικό τρόπο χαρακτηριστικά προϊόντα της Μεσογείου με Περουβιανές και Ασιατικές τεχνικές. Στο Menoa οι συνδαιτυμόνες απολαμβάνουν ένα δείπνο υπό το φως των κεριών, με πρώτες ύλες μαγειρεμένες σύμφωνα με τη φιλοσοφία του περίφημου fusion εστιατορίου Nikkei. Με αυτόν τον τρόπο, Ασιατικά και Περουβιανά πιάτα αποκτούν κρητική ματιά και ο διάλογος ανάμεσα σε δύο τόσο σπουδαίες μαγειρικές σχολές φέρνει στο τραπέζι εξαίσια αποτελέσματα. Κορυφαίο πιάτο του Περουβιανού Nikkei στο Menoa είναι το beef tataki με iso bacon.
Αξέχαστα cocktails με κρητική ούγια
Τι κάνουν το τσίπουρο, τα μανιτάρια και μια μπανάνα σε ένα ποτήρι; Γίνονται Cocktail! Στα bar του Numo Ierapetra, Màre Màre και The Modern, η οικολογική ευαισθητοποίηση και η εκπαίδευση στην εκτίμηση και την προστασία της γενναιοδωρίας της γης, έχει ως αποτέλεσμα τη συμβολή στη συνειδητή προστασία του
πλανήτη που όλοι μοιραζόμαστε.
Στο χώρο της εστίασης και των bar αυτό σημαίνει μείωση των απορριμμάτων, προμήθεια τοπικών πρώτων υλών και χρήση εμπορικών σημάτων που δίνουν προτεραιότητα στη βιωσιμότητα. Σε συνεργασία με το βραβευμένο Bar in Front of the Bar, οι barmen χρησιμοποιούν υλικά από τις κουζίνες, όπως ζωμό μανιταριών, φλούδες πιπεριών και βότανα, για να δημιουργήσουν σπιτικά λικέρ, cordials και σιρόπια.
Τρία από τα πιο ευφάνταστα cocktail είναι το Negroni με τοπικό τσίπουρο και κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης με πικάντικη γεύση, το Οld fashioned με παλαιωμένη τσικουδιά, βότανα από τον κήπο του ξενοδοχείου και μία ιδέα μανιταριών και το Martini Espresso, φτιαγμένο με σιρόπι εσπρέσο από τους καφέδες που ετοιμάζουμε, και μέλι χαρουπιού! Έτσι το δείπνο κλείνει ιδανικά και οι επισκέπτες του Numo Ierapetra απολαμβάνουν τα καλύτερα που η γη έχει να προσφέρει αφήνοντας το μικρότερο αποτύπωμα.
Στα εστιατόρια The Coast by Tamarisk και Menoa, οι κρατήσεις είναι απαραίτητες.