Δύο σεφ από το «Μaster Chef» άνοιξαν ένα «κρυφό» εστιατόριο
bovary.gr*
Μα καλά έχει φαγητό το Βios θα αναρωτηθείτε όσοι ήδη έχετε επισκεφτεί τον πολυχώρο στην Πειραιώς, είτε για να απολαύσετε ένα εναλλακτικό live, είτε για να παρακολουθήσετε κάποια από τις θεατρικές παραστάσεις που κάθε χειμώνα αποτελούν talk of the town, ή απλώς για να απολαύσετε το ποτό σας στο μοναδικό του περιβάλλον που συνδυάζει την urban σύγχρονη αισθητική με την παλιά αστική αύρα της Αθήνας.
Όσοι συχνάζουν στην περιοχή, σίγουρα θα έχουν ακούσει ότι από την άνοιξη στον πρώτο όροφο του κτιρίου άρχισε να λειτουργεί το Bios Home Kitchen.
Η ιδέα στηρίζεται στη λογική των pop up εστιατορίων που έχουν κατακλύσει τις μεγαλύτερες πρωτεύουσες του κόσμου. Τα συγκεκριμένα «περιπλανώμενα» λειτουργούν για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, ακόμα και για μια βραδιά, ακολουθώντας ιδιαίτερους γευστικούς προσανατολισμούς. Στόχος του συγκεκριμένου pop up εστιατορίου είναι η έρευνα γύρω από τις κουζίνες, αλλά και την κουλτούρα του φαγητού. Τα δύο προηγούμενα pop up πρότζεκτ, που γρήγορα απέκτησαν φανατικούς οπαδούς ήταν το Of Plants & Fish από την Χριστίνα Κοτσιλέλου και τον Δημήτρη Αφεντάκη, που είχαν ετοιμάσει ένα αποκλειστικά χορτοφαγικό μενού υψηλής γαστρονομίας και η πρόταση της Σάρον Μπρένερ του Records in the Den, που συνδύαζε την καλιφορνέζικη γαστρονομία με την κουζίνα της Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής.
Αυτή τη φορά το εστιατόριο ονομάζεται BEEF, όποτε πώς καταλαβαίνετε απευθύνεται αυστηρά σε κρεατοφάγους και υπεύθυνοι του είναι δυο ταλαντούχοι σεφ.
Αν βλέπετε τηλεόραση, θα τους ξέρετε από την εκπομπή MasterChef, όπου και ξεχώρισαν, την Γωγώ Δελογιάννη, η οποία μάλιστα εγκατέλειψε τη δικηγορία για την κουζίνα, και τον Δημήτρη Παπαπαναγιώτου, που άφησε το κρύο Λονδίνο κι ήρθε να δημιουργήσει στην πατρίδα του.
(*) Διαβάστε το υπόλοιπο άρθρο στο: bovary.gr