Για τον εστιάτορα Κιγιόσι Κιμούρα , ιδιοκτήτη της αλυσίδας «Σούσι Ζανμάι»στο Τόκιο, το ποσό των 600.000 ευρώ είναι ένα λογικό ποσό για ένα μόνο ψάρι.

Συγκεκριμένα, ανήμερα την πρωτοχρονιά, ο εστιάτορας πλειοδότησε για έναν κυανόπτερο 200 κιλών για το ποσό των 600.000 ευρώ. Μπορεί να φαίνεται υπερβολή, ωστόσο το εν λόγω ψάρι αποκαλείται «βασιλιάς του τόνου» και είναι ιδιαίτερα σπάνιος, αλλά σαφώς και επικερδής με την αξίας μία μερίδας να σερβίρεται έναντι πολλών εκατοντάδων ευρώ. Άλλωστε, αμέσως μετά την αγορά του, οι σεφ του Κιμούρα τεμάχισαν το πανάκριβο ψάρι και ετοίμασαν πολλά πιάτα σούσι.

Δείτε το βίντεο από τη δημοπρασία:

Μάλιστα,  το ποσό αυτό δεν είναι το υψηλότερο που έχει δοθεί για ένα τέτοιο ψάρι, καθώς στην πρώτη δημοπρασία του 2013, στην ψαραγορά Τσουκίτζι του Τόκιο, ένας κυανόπτερος τόνος, βάρους 222 κιλών, πωλήθηκε προς 1,7 εκατομμύρια δολάρια. Οι τιμές δεν καθορίζονται μόνο από το μέγεθος του τόνου ή την ποιότητά του, αλλά και από τη δημοσιότητα που έχουν πάρει οι δημοπρασίες και τις προσφορές των συμμετεχόντων.