Ελληνικό fusion
του Γιάννη Δεβετζόγλου, tanea.gr*

Στην Ελλάδα µπορεί να υπάρχουν µετρηµένα στα δάχτυλα εστιατόρια µε σύγχρονη ελληνική κουζίνα, αλλά εγώ τουλάχιστον δεν έχω συναντήσει το καταπληκτικό concept από τις «Συναντήσεις». Ο σεφ Νικόλας Σταυρακάκης (Elia’s Restaurant, Mandraki Village Boutique Hotel στη Σκιάθο) απηύθυνε πρόσκληση σε πέντε συναδέλφους του µε καταγωγή από διαφορετικές περιοχές της Ελλάδας, µε στόχο να ενώσουν γευστικά και δηµιουργικά τις παιδικές τους θύµησες. «Εργαζόµουν στη Δανία στο Noma και οι συναντήσεις µεταξύ σεφ από τη Δανία, τη Νορβηγία και τη Σουηδία (κίνηµα Nordic) ήταν συχνές και µε εξαιρετικά δηµιουργικό αποτέλεσµα. Σκέφτηκα ότι εδώ δεν έχει γίνει ποτέ, ενώ έχουµε τόσο διαφορετικές συνταγές ο κάθε τόπος» µου εξηγεί ο ίδιος.
(*) Διαβάστε το υπόλοιπο άρθρο στο: tanea.gr