Το Hollywood πέρα από ταλέντα, δημιουργεί και επιχειρηματίες, αφού δεν είναι καθόλου ελάχιστοι εκείνοι οι αστέρες που έχουν επενδύσει τα χρήματά τους σε επιχειρήσεις, μεταξύ των οποίων και εστιατόρια. Συνδυάζουν με τον καλύτερο τρόπο τις δυο τους αγάπες, τον κινηματογράφο και το φαγητό, και οι συγκεκριμένοι ηθοποιοί το κάνουν και πολύ καλά! Κερδίζουν μεγάλα κινηματογραφικά βραβεία και μαζί βραβεία για τα εστιατόρια τους ή γενικότερα για την επιχειρηματικότητά τους.

Τα εστιατόρια αυτά πέραν φυσικά της κουζίνας τους, πουλούν και το όνομα και τη φήμη των ιδιοκτήτη τους και μαζεύουν τεράστιο πελατειακό κοινό, ενδεχομένως και με την ελπίδα μιας γνωριμίας με αυτούς του αστέρες του Hollywood.

Ανάμεσα σε αυτούς τους εξαίρετους ηθοποιούς, και η Σάντρα Μπούλοκ δημιούργησε ένα οικολογικό εστιατόριο μπιστρό στο Όστιν. Το συγκεκριμένο εστιατόριο χάριν στην ευαισθησία της ηθοποιού, προσφέρει καθημερινά γεύματα με βιολογικά προϊόντα

Ένα πολύ όμορφο εστιατόριο ανήκει και στον Justin Timberlake. Ο διάσημος αυτός τραγουδιστής, πέραν του πάθους του για τη μουσική διακρίνεται και το πάθος του και το ταλέντο του που αφορά την επιχειρηματικότητα. Έτσι, το 2007 άνοιξε το το εστιατόριο Southern Hospitality στη Νέα Υόρκη. Οι πελάτες, όπως είναι φυσικό, δημιουργούν καθημερινά μια τεράστια ουρά ώστε να καταφέρουν να βρουν ένα τραπέζι και να δοκιμάσουν το αυθεντικό μπάρμπεκιου του εστιατορίου.

Κι από αυτό το επιτυχημένο εστιατόριο πάμε στο εξίσου επιτυχημένο εστιατόριο της Lady Gaga. Η εκκεντρική τραγουδίστρια αποφάσισε να εδραιωθεί και στον επιχειρηματικό τομέα της εστίασης. Το 2012 δημιουργήθηκε το εστιατόριο Joanne Trattoria στη Νέα Υόρκη. Αυτό σερβίρει πλέον ιταλική κουζίνα, κυρίως. Τα πιάτα φέρουν φυσικά την υπογραφή του Art Smith, που για πολλά χρόνια αποτελούσε τον προσωπικό chef της Oprah Winfrey.

Τέλος, ένα εντυπωσιακό και διαφορετικό εστιατόριο έχει δημιουργηθεί από τον Jon Bon Jovi. Το εστιατόριο του Soul Kitchen ξεκίνησε την λειτουργία του ως μη κερδοσκοπικός Οργανισμός και παραμένει ακόμα έτσι, με σκοπό να δώσει τη δυνατότητα στους πελάτες του που δεν έχουν την οικονομική άνεση να απολαύσουν ένα γεύμα χωρίς τα επικριτικά βλέμματα των υπολοίπων. Βέβαια, προσφέρει γεύμα και στους ανθρώπους αυτούς αλλά και σε εκείνους που έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν. Όσοι όμως τρώνε το φαγητό τους στο εστιατόριο αυτό, μπορούν εάν το επιθυμούν να πληρώσουν το γεύμα τους με εθελοντική εργασία στην κουζίνα ή όπου αλλού υπάρχει ανάγκη για προσωπικό.

Δείτε ακόμη:

Στο νέο εστιατόριο του Jon Bon Jovi οι πελάτες δεν χρειάζεται να πληρώσουν

Διάσημοι ιδιοκτήτες διάσημων εστιατορίων