Σύμφωνα με την independent.co.uk, η 44χρονη Βρετανίδα Sarah Gardner έλαβε επιστολή από δικηγορικό γραφείο, με την οποία την προειδοποιούσαν ότι ο πελάτης τους, το εστιατόριο High Rocks στο Κεντ της Μεγάλης Βρετανίας, προτίθεται να υποβάλει μήνυση εναντίον της για συκοφαντική δυσφήμηση, καθώς η αρνητική κριτική της στο TripAdvisor ήταν -σύμφωνα με το εστιατόριο- ψευδής.

Συγκεκριμένα, η Gardner έδωσε ένα αστέρι στο εστιατόριο, καθώς όπως ισχυρίστηκε στην κριτική της, το προσωπικό ήταν αγενές και το φαγητό μέτριο. Λίγο αργότερα, το δικηγορικό γραφείο Cohen Davis Solicitors επικοινώνησε μαζί της γραπτώς, ενημερώνοντάς την ότι: «Το υλικό που δημοσιεύσατε για τον πελάτη μας στο TripAdvisor είναι δυσφημιστικό και, επομένως, παράνομο», και όπως ανέφερε η επιστολή «προκάλεσε οικονομική ζημιά ύψους 10 χιλιάδων λιρών στο εστιατόριο!”.

Η απειλή ότι η επιχείρηση προτίθεται να υποβάλει μήνυση, ζητώντας μια υπέρογκη αποζημίωση, έχει τρομοκρατήσει την 44χρονη νοσηλεύτρια, ωστόσο δεν είναι διατεθειμένη να αναιρέσει τα όσα έγραψε για το εστιατόριο: «Δημοσίευσα μια ειλικρινή κριτική. Το εστιατόριο θα μπορούσε να απαντήσει μέσω της σχετικής δυνατότητας που προσφέρει ο ιστότοπος, παρουσιάζοντας την δική του πλευρά των γεγονότων. Αντίθετα, η διεύθυνση του εστιατορίου επέλεξε να ρίξει λάδι στη φωτιά, υποβάλλοντας μήνυση», έγραψε η γυναίκα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Gardner δεν είναι η πρώτη πελάτισσα, που έλαβε προειδοποιητική επιστολή, για την αρνητική της κριτική στο εστιατόριο High Rocks.