Η σεφ Άνα Ρος από τη Σλοβενία, υπεύθυνη για τις γαστρονομικές δημιουργίες  στο εστιατόριο Hisa Franko της πόλης Κόμπαριντ, κατέκτησε τον τίτλο της καλύτερης γυναίκας σεφ στον κόσμο.

Ο τίτλος  «The World’s Best Female Chef» απονέμεται κάθε χρόνο στη γυναίκα σεφ που καταφέρνει να εντυπωσιάσει τους 50 ειδικούς της γαστρονομίας που επισκέπτονται τα 50 καλύτερα εστιατόρια σε όλο τον κόσμο, για λογαριασμό του portal «Τα 50 Καλύτερα Εστιατόρια στον Κόσμο». Για φέτος, λοιπόν, τα ιδιαίτερα πιάτα της Ρος έκλεψαν τις εντυπώσεις και της χάρισαν τον τίτλο.

Εκτός από το βραβείο, η σεφ θα παραλάβει και το πολύ μεγάλο χρηματικό έπαθλο του 1 εκατ. ευρώ σε τελετή που θα πραγματοποιηθεί στη Μελβούρνη στις 5 Απριλίου.

Αυτό που πραγματικά εκπλήσσει στην περίπτωση της Ρος είναι ότι είναι μια αυτοδίδακτη σεφ, καθώς δεν έχει σπουδάσει επαγγελματική μαγειρική, απλώς ασχολήθηκε με τη μαγειρική λόγω της αγάπης της για το φαγητό. Τόσο η ίδια όσο και το οικογενειακό της εστιατόριο Hisa Franko έγιναν γνωστά μέσα από ένα ρεπορτάζ για τη μαγειρική της τέχνη και τις γαστρονομικές της καινοτομίες που προβλήθηκε στο αμερικανικό συνδρομητικό κανάλι Netflix. Έκτοτε ήταν στο «στόχο» των γαστρονόμων όλου του κόσμου και τελικά κατάφερε να ξεχωρίσει.