Με επιτυχία ολοκληρώθηκε χθες στο Corfu Palace από τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Κέρκυρας ενημερωτική εκδήλωση για τη διεξαγωγή του Παγκόσμιου Συνεδρίου Αρχιμαγείρων (Worldchefs Congress & Expo 2016- www.worldchefs2016.org) που θα πραγματοποιηθεί στις 24-27 Σεπτεμβρίου στη Θεσσαλονίκη.

unnamed

Την πρωτοβουλία που έλαβε η Λέσχη σε συνεργασία με τον επαγγελματία διοργανωτή συνεδρίων ARTION Conferences & Events, να καλέσει σε συζήτηση τοπικούς φορείς για να συνεισφέρουν έμπρακτα στην επιτυχή έκβαση του Συνεδρίου με συλλογικές δράσεις, αγκάλιασε θερμά η τοπική και επιχειρηματική κοινότητα της Κέρκυρας και των λοιπών Ιονίων νήσων, αναγνωρίζοντας τη σημασία της διοργάνωσης του εν λόγω συνεδρίου στην Ελλάδα τη δεδομένη δυσχερή οικονομικά περίοδο.

Στα 85 χρόνια της ιστορίας του, το Συνέδριο που διοργανώνει η Παγκόσμια Ομοσπονδία Αρχιμαγείρων (World Association of Chefs Societies) θα φιλοξενηθεί για πρώτη φορά σε ευρωπαϊκή χώρα και μάλιστα στη Θεσσαλονίκη η οποία πρόκειται να υποδεχτεί περισσότερους από 1.000 επαγγελματίες του κλάδου που θα την επισκεφθούν για να παρακολουθήσουν από κοντά έμπειρους, καταξιωμένους στην παγκόσμια γαστρονομική κοινότητα, chefs, να γνωρίσουν τα ελληνικά προϊόντα και τις νοστιμιές της Μεσογείου και να συμμετάσχουν σε διαγωνισμούς μαγειρικής υψηλού επιπέδου.

Ο Πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Κέρκυρας κ. Αναστάσιος Μπαλανίκας τόνισε τη σημασία που έχει το Συνέδριο για την προώθηση της ελληνικής γαστρονομικής παράδοσης στο εξωτερικό, επισημαίνοντας πως η γαστρονομία αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του πολιτισμού και της κουλτούρας ενός τόπου, καθώς και έναν από τους βασικούς πυλώνες ανάπτυξης της εκάστοτε εθνικής οικονομίας.

«Το Συνέδριο αποτελεί ευκαιρία για τις Ελληνικές Λέσχες Αρχιμαγείρων καθώς και την ελληνική επιχειρηματική κοινότητα που δραστηριοποιούνται στο χώρο των τροφίμων, να εκπροσωπήσουν τα μέλη τους, τα προϊόντα τους, αλλά και την ίδια τη χώρα μας στους ξένους προσκεκλημένους» ανέφερε η κα Δέσποινα Αμαραντίδου, Γενική Διευθύντρια και εκπρόσωπος της εταιρείας ARTION.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Κέρκυρας κα Νικολέττα Πανδή, ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού, Ανάπτυξης – Προγραμματισμού & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κέρκυρας κ. Βασίλειος Καββαδίας, ο Πρόεδρος του Εμπορικού  Επιμελητήριου Κέρκυρας  κ. Γεώργιος Χονδρογιάννης, από την  Ένωση Ξενοδόχων Κέρκυρας ο Αντιπρόεδρος της κ. Σπυρίδων Βούλγαρης και ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας κ.  Σπυρίδων Μίχας, από το δίκτυο παραγωγών «Η Κέρκυρα Παράγει» ο κ. Σπύρος Καλούδης, από την Ένωση Τουριστικών Πρακτόρων Κέρκυρας ο κ. Βασίλειος Κοντός, επίσης επιχειρηματίες και τοπικοί παραγωγοί, καθώς και μέλη από την Λέσχη Γαστρονομίας Κεφαλονιάς και του Επιμελητηρίου Κεφαλονιάς και Ιθάκης.

Το συνέδριο θα λάβει χώρα στο Διεθνές Εκθεσιακό & Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την επίσημη ιστοσελίδα του Συνεδρίου www.worldchefs2016.org ή να επικοινωνήσουν με την ARTION Conferences & Events στα τηλ 2310257816 (γραμμή συνεδρίου), 2310272275 και e-mail worldchefs2016@artion.com.gr.

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Αρχιμαγείρων

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Αρχιμαγείρων απαρτίζεται σήμερα από 100 μέλη – επίσημες εθνικές ομοσπονδίες αρχιμαγείρων που εκπροσωπούν πάνω από 10 εκατομμύρια επαγγελματίες σεφ σε όλο τον κόσμο. Η World Association of Chefs Societies είναι ένα παγκόσμιο δίκτυο Αρχιμαγείρων που ιδρύθηκε τον Οκτώβριο του 1928 στο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης στο Παρίσι. Είναι ένας μη κυβερνητικός επαγγελματικός οργανισμός αφιερωμένος στη διατήρηση και τη βελτίωση των γαστρονομικών προτύπων της παγκόσμιας κουζίνας, στόχους που επιτυγχάνει μέσω της ανάπτυξης, της εκπαίδευσης και της κατάρτισης των διεθνών μελών της. Το αποκορύφωμα των δράσεων της αποτελεί το διετές παγκόσμιο συνέδριο, που έχει αναχθεί σε σήμα κατατεθέν της Ομοσπονδίας.