Η καινοτόμα εφαρμογή  Too Good To Go έχει αλλάξει το delivery στη Μεγάλη Βρετανία, μετά τη Δανία, και υπόσχεται πως το να παραγγέλνεις απ’ έξω είναι πιο οικονομικό τελικά.

too-good-to-go

Το concept είναι ότι τίποτα δεν πάει χαμένο και οι χρήστες του app μπορούν να παραγγείλουν  σε πολύ χαμηλές τιμές το επιπλέον φαγητό που έχει ξεμείνει στα εστιατόρια στο τέλος της ημέρας. Ο στόχος είναι να μειωθούν τα τροφικά απόβλητα και να καταλήγουν όλο και λιγότερες ποσότητες φαγητού στα σκουπίδια, καθώς οι μερίδες που έχουν μείνει σε ένα εστιατόριο και δεν σερβιρίστηκαν είναι απολύτως ασφαλής για κατανάλωση την ίδια ή την επόμενη ημέρα και είναι κρίμα να πεταχτούν επειδή απλά έχουν περισσέψει. «Η σπατάλη του φαγητού φαίνεται να είναι ένα από τα ανόητα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε», δηλώνει σχετικά ο συνιδρυτής της εφαρμογής James Crummie στο Business Green. «Στη βιομηχανία των εστιατορίων σπαταλιόνται  σχεδόν 600.000 τόνοι φαγητού ετησίως και, μάλιστα, όταν μόνο στη Μεγάλη Βρετανία, υπάρχουν 1 εκατομμύριο άνθρωποι με άμεση ανάγκη από φαγητού στις τράπεζες τροφίμων. Έχουμε αυτά τα δύο τεράστια κοινωνικά προβλήματα που συνδέονται μεταξύ τους και παρόλα αυτά κανείς δεν κάνει τίποτα για να τα αντιμετωπίσει».

Έτσι, λοιπόν, οι χρήστες επιλέγουν τα πιάτα που είναι διαθέσιμα στα συμβεβλημένα εστιατόρια, κάνουν την παραγγελία τους, πληρώνουν μέσω της εφαρμογής και έπειτα παραλαμβάνουν το φαγητό από το εστιατόριο, συνήθως στο κλείσιμο. Οι παραγγελίες μέσω της εφαρμογής κοστίζουν από 2 λίρες μέχρι 3.80 λίρες.

Επίσης, οι χρήστες έχουν την επιλογή να προσφέρουν ως δωρεά τα γεύματα αυτά σε ανθρώπους που το έχουν ανάγκη και έχουν γίνει πάνω από 1.100 δωρεές γευμάτων μέχρι σήμερα.

Η εφαρμογή είναι πολλαπλά φιλική προς το περιβάλλον, καθώς όχι μόνο έχει βοηθήσει στο να μειωθεί σημαντικά η σπατάλη του φαγητού, αλλά ακόμα και οι ίδιες οι συσκευασίες που χρησιμοποιούνται κατά την παραλαβή των γευμάτων είναι από ανακυκλώσιμα υλικά.