1) Ποιο είναι το βασικό concept του εστιατορίου σας; Τι διαφοροποιεί το “Opsarion” από τα άλλα εστιατόρια;

  • Το Opsarion είναι ένα καταστημα εστίασης που δύσκολα χωράει σε μια κατηγορία από τις ήδη υπάρχουσες. Θα το χαρακτηρίζαμε ως έναν χώρο άκρως Ελληνικό, μοντέρνο, που παράλληλα εχει κρατήσει πολλά παραδοσιακά στοιχεία της περιοχής της οποίας βρίσκεται -όσον αφορά τη διαμορφωση του χώρου όπως και του μενού. Μέσα από αυτό, λοιπόν, στόχος μας είναι να επαναπροσδιορίσουμε τον τρόπο κατανάλωσης ψαριού και θαλασσινών στην Ελλάδα.
Κωστόπουλος Μιχάλης

2) Πώς θα κρίνατε την εμπειρία σας στον τομέα της εστίασης; Έχετε κάποια προϋπηρεσία στο χώρο;

  • (Μιχάλης) Είμαι κάτοχος Bachelor στην διοίκηση τουριστικών επιχειρήσεων. Eπίσης έχω πιστοποιηθεί ως επικεφαλής επιθεωρητής συστημάτων διαχείρησης ασφάλειας τροφίμων ISO 22000 μέσω της TUV HELLAS. Στο παρελθόν έχω εργαστεί σε μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες στην Ελλάδα, όπως και στο Ηνωμένο Βασίλειο ως διευθυντής τροφίμων και ποτών.
  • (Δημήτρης) Εχω σπουδασει Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμάγειρας και τα προηγουμενα χρονια εχω εργαστει στην επειχηρηση που διατηρει η οικογενεια μου και σε διαφορα ποστα, η οποια επισης ανηκει στην κατηγορια της εστιασης.

3) Ποια η κύρια κουζίνα του εστιατορίου σας; Ποιο πιάτο σας έχετε ξεχωρήσει;  

  • Το μενού μας είναι μικρό. Προμηθευόμαστε φρέσκα προϊόντα -όπου αυτό είναι δυνατόν- και στηρίζουμε τους τοπικούς παραγωγούς καθώς αυτό είναι κάτι που μας αντιπροσωπεύει ως φιλοσοφία. Αν θα έπρεπε να επιλέξουμε ένα προϊόν από το μενού μας αυτό θα ήταν ο μπακαλιάρος. Εχουμε πολύ καλό μπακαλιαρο. Χωρίς να υπάρχει καμία υπερβολή σε αυτό (γέλια).
Παπανικολάου Δημήτρης

4) Τι βιώσιμες / φιλικές προς το περιβάλλον πρακτικές έχετε υιοθετήσει;

  • Έχουμε δεσμευτεί από την πρώτη κιόλας ημέρα λειτουργίας πως όλες μας οι συσκευασίες, από τις οποίες οι περισσότερες παράγονται αποκλειστικά για εμάς, είτε είναι ανακυκλώσιμες, είτε βιοδιασπώμενες. Έτσι βάζουμε ένα μικρό λιθαράκι στο μεγάλο προβλημα της ανακύκλωσης και ευελπιστούμε να ακολουθήσουν αυτήν μας την πρακτική και άλλες επιχειρήσεις, όπου αυτό είναι εφικτό βέβαια.

5) Θα έλεγε κανείς παράτολμο μέσα στο 2020 να ανοίγει ένα νέο μαγαζί εστίασης. Εσείς πως το κρίνετε αυτό και τι ήταν αυτό που σας ώθησε στο να κάνετε τώρα αυτό το νέο βήμα;

  • Προφανώς και δεν πήραμε την απόφαση μετά το ξέσπασμα της πανδημίας. Υπήρχε μία πρετοιμασία μηνών, ώστε να στηθεί το project, πριν καν ξεκινήσει το κατασκευαστικό κομμάτι. Η έξαρση του ιού μας βρήκε 2 μήνες πριν το προκαθορισμένο άνοιγμα του καταστήματος. Υπήρξαν δυσκολίες, αλλα δεν αποκλείναμε από τον στόχο μας. Το Opsarion ανοιξε όπως ακριβώς είχε σχεδιαστεί να λειτουργήσει στο 100% και χωρίς κανένα πισωγύρισμα. Κάποιες φορές χρειάζεται κάτι παράτολμο με ρίσκο, για να φέρει την επιτυχία.