Αδιαμφισβήτητα, η πρόνοια για τα πιο απλά καθημερινά πράγματα για τους τυφλούς, ακόμα και στις πιο αναπτυγμένες χώρες, είναι ελάχιστη. Οι πρωτοβουλίες είναι πολύ λίγες, αλλά μπορούν αν υπάρξουν.

Ένα εστιατόριο, λοιπόν, στην Γερμανία, δημιούργησε έναν ξεχωριστό κατάλογο για τους τυφλούς επισκέπτες του γραμμένο στον κώδικα Μπράιγ. Μια κίνηση που αποτελεί εξαιρετικό παράδειγμα προς μίμηση.

Το εστιατόριο Ίγκολσταντ αποφάσισε να δημιουργήσει αυτόν τον κατάλογο ύστερα από παράκληση της Ιζόλντε Άιχινγκερ, πελάτισσα με προβλήματα όραση, που δεν άντεχε άλλο να της διαβάζουν το περιεχόμενο των καταλόγων στα εστιατόρια, κάτι για το οποίο δεν υπήρχε ο απαραίτητος χρόνος πάντα. Η ιδέα, ωστόσο δεν έγινε δεκτή από τον Σύλλογο Τυφλών της Βαυαρίας γιατί η εκτύπωση του καταλόγου θα ήταν πολύ ακριβή. Έτσι η συγκεκριμένη πελάτισσα απευθύνθηκε στον ιδιοκτήτη του εστιατορίου ο οποίος και δέχθηκε με χαρά.

Το συγκεκριμένο εστιατόριο, πέραν, πλέον, του σωστού καταλόγου δίνει στους τυφλούς επισκέπτες του τη δυνατότητα να ακούσουν από τον εκάστοτε σερβιτόρο το μενού της ημέρας και φυσικά μια όμορφη περιγραφή της διακόσμησης.