Νέα έρευνα αποκάλυψε τους προορισμούς με τα πιο εκλεκτά εστιατόρια. Η Σαντορίνη έχει την 6η θέση.

Η μελέτη, που διεξήχθη από την ομάδα του Slingo, εξέτασε το ποσοστό των εστιατορίων «εξαιρετικού φαγητού» σε κάθε προορισμό για να αποκαλύψει πού θα μπορούσαν να θεωρηθούν τα καλύτερα «Fine Dining Εστιατόρια».

Οι 10 κορυφαίοι προορισμοί με τα πιο εκλεκτά εστιατόρια:

Θέση

Προορισμός

% Fine Dining Εστιατόρια

1

Σεν Μόριτζ

31%

2

Σεντ Τροπέ

22%

3

Μύκονος

16%

4

Πούντα Κάνα

10%

4

Μαρακές

10%

6

Σαντορίνη

9%

7

Κάβο σαν Λούκας

8%

7

Κανκούν

8%

7

Παλμ Σπρινγκς

8%

10

Μοντέγκο Μπέυ

7%

10

Ίμπιζα

7%

Το Σεν Μόριτζ βρίσκεται στην κορυφή αυτής της λίστας προορισμών με τα πιο εκλεκτά εστιατόρια. Αν και είναι κυρίως γνωστό για τις όμορφες πίστες του σκι, το φαγητό του Σεν Μόριτζ είναι εξίσου γνωστό με τα βουνά του, με σχεδόν το ένα τρίτο (31%) των εστιατορίων να προσφέρουν εξαιρετική γευστική εμπειρία. Ο ιδανικός τρόπος ανεφοδιασμού μετά από μια μέρα χειμερινών δραστηριοτήτων.

Στη δεύτερη θέση βρίσκεται το Σεντ Τροπέ της Γαλλίας. Γνωστό για τον πολυτελή τρόπο ζωής του, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι αυτός ο αγαπημένος προορισμός των διασημοτήτων φιλοξενεί πολλά εστιατόρια εκλεκτής εστίασης. Το 21% των εστιατορίων στο Σεντ Τροπέ προσφέρουν εξαιρετική γευστική εμπειρία.

Η Μύκονος έρχεται στην τρίτη θέση. Γνωστή για την όμορφη αρχιτεκτονική της, το 16% των εστιατορίων στη Μύκονο προσφέρουν εξαιρετικές γευστικές εμπειρίες.

Η μελέτη εξέτασε επίσης τους προορισμούς με τα περισσότερα ξενοδοχεία 5 αστέρων. Το Bequia, το δεύτερο μεγαλύτερο νησί στις Γρεναδίνες, βρίσκεται στην κορυφή της λίστας με τα καταφύγια 5 αστέρων με σχεδόν τα μισά ξενοδοχεία να έχουν βαθμολογία 5 αστέρων. Το Άμπου Ντάμπι έρχεται στη δεύτερη θέση, με πάνω από το ένα πέμπτο (22%) των ξενοδοχείων να λαμβάνουν βαθμολογία 5 αστέρων. Στην τρίτη θέση βρίσκεται το Cabo San Lucas, στο Μεξικό. Με το 15% όλων των ξενοδοχείων στο Κάμπο Σαν Λούκας να είναι 5 αστέρων, είναι το τέλειο μέρος για χαλάρωση και χαλάρωση.

Επιπλέον πληροφορίες:

  • Το Παρίσι είναι ο προορισμός με τα περισσότερα εστιατόρια με αστέρια Michelin: 45,09 ανά 10 km2.
  • Το Μπαλί της Ινδονησίας έχει τα περισσότερα ξενοδοχεία με εγκαταστάσεις μασάζ, με το 46% των ξενοδοχείων να προσφέρουν υπηρεσίες μασάζ.
  • Το Cabo San Lucas είναι ο προορισμός με τις περισσότερες πισίνες υπερχείλισης, με το 10% των ξενοδοχείων να διαθέτει μία.