chef-mavro

O chef Mavro  ή Τζορτζ Μαυροθαλασσίτης, είναι ένας πολυβραβευμένος σεφ στη Χαβάη, ιδιοκτήτης του Chef Mavro, το κορυφαίο εστιατόριο στη Χονολουλού, το οποίο κατέχει το διάσημο βραβείο James Beard, το «Όσκαρ» των σεφ και συμμετείχε ως ιδρυτικό μέλος στη Χαβανέζικη Περιφερειακή Κουζίνα από τις αρχές του 1990.

Γεννημένος στη Γαλλία από Έλληνα πατέρα και Ιταλίδα μητέρα έζησε στη  Γαλλία τα παιδικά και νεανικά του χρόνια και μαθήτευσε δίπλα σε καταξιωμένους σεφ όπως οι Jean και Pierre Troisgros, ο Gerard Vie και ο Alain Senderens.

Παρά το γεγονός ότι είχε το δικό του εστιατόριο στη Μασσαλία,  αποφάσισε να τα αφήσει όλα πίσω και να  φύγει στη Χαβάη. Μάλιστα, το Wine Spectator  τον συγκαταλέγει ανάμεσα στους 11 πιο σημαντικούς Γάλλους σεφ που εργάζονται στην Αμερική, μαζί με τους Alain Ducasse, Daniel Boulud και Joel Robuchon. Εργάστηκε στο «La Mer» και μετά στο «Four Seasons Resort» στο Μάουι και δέκα χρόνια αργότερα αποφάσισε να ανοίξει το δικό του εστιατόριο, το «Chef Mavro», το οποίο είναι το κάθε χρόνο από το 2008 έως και το 2015  κερδίζει την πιστοποίηση Five Diamonds από την American Automobile Association και θεωρείται ένα από τα 40 καλύτερα εστιατόρια των Ηνωμένων Πολιτειών. Στα βραβεία του να προσθέσουμε ακόμα τo «Top 10 Restaurants in the World» από το Fodor’s, το «Top 10 Seafood Restaurants in the U.S.» από το Gayot και το βραβείο από τον οργανισμό United Fresh για την υψηλή ποιότητα και φρεσκάδα των τοπικών προϊόντων που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή των πιάτων.

Mavr mag

Ο Μαυροθαλασσίτης, όμως, δεν είναι απλά ένας καλός σεφ, αλλά ένα επιχειρηματικό μυαλό στο χώρο της εστίασης. Πρόσφατα δημιούργησε και την δική του μάρκα καφέ, την Chef Mavro Signature LION Organic Kona, ενώ το 2009, δημιούργησε το «Restaurant Reality», ένα πρόγραμμα για φοιτητές μαγειρικής που εστιάζει στην τοπική κουζίνα και στα αγροκτήματα.