Ο Alain Ducasse, ο πολυβραβευμένος chef ύστερα από την ήττα στην δικαστική διαμάχη για το εστιατόριό του, που βρισκόταν στον δεύτερο όροφο του Πύργου του Άιφελ, αποφάσισε να δημιουργήσει ένα νέο εστιατόριο στο Παρίσι, με την μόνη διαφορά ότι το τελευταίο θα είναι πλωτό.

Ο πολυβραβευμένος chef, που έχει συλλέξει τα περισσότερα αστέρια Michelin, αποφάσισε να δημιουργήσει το εστιατόριο “Ducasse Sur Seine”, το οποίο άνοιξε για το κοινό στις 10 του Σεπτέμβρη. Το εστιατόριο αναμένεται να παραμένει ανοιχτό από το μεσημέρι έως το βράδυ, ενώ ο χώρος θα μπορεί να φιλοξενήσει περίπου 200 άτομα, με απαράβατο κανόνα, ότι οι πελάτες θα παραμένουν στο τραπέζι του το πολύ για μιάμιση ώρα. Γιατί υπάρχει αυτός ο κανόνας; Μα φυσικά, γιατί τόσο θα διαρκεί η βόλτα στον ποταμό Σηκουάνα.

Σε μια συνέντευξη που έδωσε ο ίδιος στο AFP, ο Ducasse δήλωσε: «Βλέπω τον Πύργο του Eiffel, αλλά και όλα τα υπόλοιπα αξιοθέατα του Παρισιού. Πάντα ήθελα να δημιουργώ πιάτα τα οποία θα απολαύσουν οι καλεσμένοι μου έχοντας το Παρίσι στο πιάτο τους. Αυτή είναι μια τελείως διαφορετική ιστορία από τα χρόνια μου στον δεύτερο όροφο του Πύργου. Αυτή είναι μια πανέμορφη ιστορία».