Το βάθος της ιστορίας στη μικρή μεσαιωνική πόλη της Φεράρα είναι εντυπωσιακό. Μπορείτε να περπατήσετε έναν από τους παλαιότερους δρόμους της Ευρώπης και μετά να μπείτε στο παλαιότερο wine bar στον κόσμο.

Χρονολογείται από το 1435, το Al Brindisi είναι η παλαιότερη Enoteca (wine bar) στον κόσμο σύμφωνα με τα Παγκόσμια Ρεκόρ Γκίνες. Το wine bar ονομαζόταν αρχικά «Hosteria del Chiuchiolino», παραπέμποντας στην ιταλική λέξη «chiù» που σημαίνει «μεθυσμένος» στην τοπική διάλεκτο, ενώ η τρέχουσα επανάληψη του «Al Brindisi» είναι ένα νεύμα στη λέξη «brindare» που στα ιταλικά σημαίνει «να επευφημώ».

Οι παλιοί ξύλινοι θάλαμοι του χώρου περιβάλλονται από ράφια από το δάπεδο μέχρι την οροφή με σκονισμένα παλιά μπουκάλια κρασιού από όλο τον κόσμο.

Το γεγονός ότι ιστορικοί θρύλοι όπως ο Ιταλός αστρονόμος Γαλιλαίος και ο Νικόλαος Κοπέρνικος (ο Πολωνός μαθηματικός και αστρονόμος) λέγεται ότι επισκέφτηκαν αυτήν την ταβέρνα προσθέτει εξαιρετική αξία σε αυτό το μέρος. Διασκεδαστικό γεγονός: Ο Κοπέρνικος σπούδασε για λίγο στο «Πανεπιστήμιο της Φεράρα» το 1503 και έζησε στον πρώτο όροφο του μπαρ.

Ο τόπος εξακολουθεί να σερβίρει τα παραδοσιακά ζυμαρικά και το συμπληρωματικό παχύρρευστο κρασί στους πελάτες που έρχονται εδώ για να γνωρίσουν την ιταλική κουλτούρα. Οι σπεσιαλιτέ που πρέπει να δοκιμάσει οποιοσδήποτε το επισκεφθεί είναι το vino fermo, το vino frizzante (ανθρακούχο) και το περίφημο αφρώδη Lambrusco, ένα ροζέ που συνιστάται να συνδυάζεται με ντόπιο τυρί, φρέσκα αλλαντικά και το παραδοσιακό στριφτό ψωμί της Ferrara που ονομάζεται ciupéta.

Οι επισκέπτες, με λίγα λόγια μποορούν να απολαύσουν μοναδικές γεύσεις σε συνδυασμό με μοναδικό κρασί, ενώ ταυτόχρονα θα κάνουν ένα ταξίδι πίσω στο χρόνο, φτάνοντας στην εποχή της Αναγέννησης.