Αυτό το ιαπωνικό ryokan έχει έναν νέο τρόπο για ασφαλές δείπνο στη νέα κανονικότητα.

Καθώς ο κόσμος έχει πληγεί από την πανδημία και παλεύει να σταθεί στα πόδια του, ορισμένες παλιές συνήθειες είτε πεθαίνουν είτε πρέπει να επαναπροσδιοριστούν ώστε να επιβιώσουν.

Τα εστιατόρια, επίσης, έπρεπε να αναδιαμορφώσουν την εμπειρία που προσφέρουν υπακούοντας σε νέους κανόνες. Το ιαπωνικό ryokan Hoshinoya Tokyo – που ιδρύθηκε για πρώτη φορά το 1914 – φέρνει μια νέα ματιά στην γευστική εμπειρία που είναι ασφαλής για την πανδημία, ακόμη και όταν η Ιαπωνία ξεκινάει τη νέα κανονικότητα.

Το εστιατόριο αποφάσισε να ενσωματώσει στην γαστρονομική εμπειρία φανάρια, παραδοσιακά κατασκευασμένα από χαρτί ή μετάξι γύρω από ένα πλαίσιο από μπαμπού ή από ζαχαροκάλαμο, τα οποία τώρα είναι τυλιγμένα σε λιγότερο του ενός χιλιοστού διαφανές βινύλιο. Αντί να κρέμονται έξω από τα izakaya ή τους ναούς, κρέμονται πάνω από τους επισκέπτες, αποτρέποντας τυχόν σωματίδια καθώς οι επισκέπτες συνομιλούν ελεύθερα κατά τη διάρκεια του γεύματος.

Οι διάμετροι των φαναριών αυτών είναι 0,75 μέτρα για να διατηρήσουν τη χαλαρή ατμόσφαιρα του φαγητού. είναι επίσης ακάλυπτα στο πίσω μέρος για εύκολη πρόσβαση στα φανάρια, καθώς και για να παίρνουν λίγο αέρα οι επισκέπτες. Το ιδιωτικό δωμάτιο όπου φιλοξενείται η γαστρονομική εμπειρία θα αερίζεται επίσης επιθετικά για να διατηρούνται ασφαλείς οι επισκέπτες.

Το δείπνο με φανάρια του Τόκιο πραγματοποιείται σε ιδιωτικό χώρο 40 τ.μ., ενώ το δωμάτιο αερίζεται περίπου 5 φορές την ώρα, που είναι περίπου 11 φορές περισσότερο σε σύγκριση με τον ιαπωνικό νόμο περί οικοδομικών προτύπων που ορίζει ρυθμό αερισμού 0,5 φορές την ώρα.

Φυσικά, τα φανάρια – τα οποία κατασκευάστηκαν από το Kojima Shoten, έναν καθιερωμένο κατασκευαστή φαναριών από το 1800 – απολυμαίνονται καθημερινά.