kathimerini.gr*

Το αγαπημένο σας μπιστρό στο Παρίσι έχει επίπεδο υγιεινής «καλό», «αποδεκτό» ή «χρήζει βελτίωσης»; Το γαλλικό υπουργείο Γεωργίας πραγματοποίησε τον απαραίτητο έλεγχο σε 1.700 καταστήματα στη γαλλική πρωτεύουσα και ετοιμάζεται να δημοσιεύσει τα αποτελέσματα της έρευνας στην ιστοσελίδα του. Η πρώτη φάση του ελέγχου πραγματοποιήθηκε από τον Ιούλιο έως το Δεκέμβριο του 2015 σε 1.500 εστιατόρια του Παρισιού και σε 200 της Αβινιόν, δίνοντας την ελευθερία στα καταστήματα να επιλέξουν εάν επιθυμούν να κοινοποιήσουν την αξιολόγηση του υπουργείου στους πελάτες τους.

Τα πρώτα αποτελέσματα είναι ιδιαίτερα ανησυχητικά για τις συνθήκες υγιεινής στα εστιατόρια της Πόλης του Φωτός. Μόλις το 34% φέρεται να διατηρεί ένα καλό επίπεδο υγιεινής, το 58% κρίθηκε «αποδεκτό», ενώ ένα 8% των εστιατορίων πρέπει να βελτιωθεί. Σε αντίθεση με το Παρίσι, στην Αβινιόν το 64% των εστιατορίων έλαβε την καλύτερη δυνατή αξιολόγηση.

(*) Διαβάστε το υπόλοιπο άρθρο στο: kathimerini.gr