Οι αργίες και οι εορταστικές περίοδοι είναι πολύ σημαντικές για τους χώρους εστίασης γιατί δίνουν πολλές δυνατότητες για να αναδειχθεί μια επιχείρηση. Η Καθαρά Δευτέρα είναι μια τέτοια ημέρα και ως συνήθως πολύς κόσμος προτιμάει τα μεζεδοπωλεία για να φάει το μεσημέρι η το βραδάκι με την αγαπημένη του παρέα.

Καθαρά Δευτέρα

Πόσο μπορεί λοιπόν αυτή η γιορτινή ημέρα, γνωστή και ως ‘Κούλουμα’ να αναδείξει το μεζεδοπωλείο σας;

Αρχικά, οργανώστε ένα ειδικό μενού που θα περιλαμβάνει όλες τις παραδοσιακές γεύσεις και τα φημισμένα εδέσματα. Ως μεζεδοπωλείο, δώστε βαρύτητα στις παραδοσιακές συνταγές χωρίς πολλές παραλλαγές και περιορίστε την πρωτοτυπία σας στα ονόματα του καταλόγου. Δημιουργήστε διάφορα μενού τεσσάρων ή και περισσότερων ατόμων σε προνομιακές τιμές που θα περιέχουν μια ποικιλία από ορεκτικά και κυρίως πιάτα, συνδυάζοντας διαφορετικά εδέσματα έτσι ώστε να καλύπτονται όλες οι επιθυμίες. Για παράδειγμα, φτιάξτε 5 διαφορετικά μενού που το καθένα από αυτά θα έχει ένα διαφορετικό όνομα και θα δίνει βαρύτητα σε ένα είδος, όπως θαλασσινά, ή όσπρια, ή ένας συνδυασμός αυτών των δύο.

Φυσικά δώστε στις παραδοσιακές συνταγές της ημέρας των πρωταγωνιστικό ρόλο στον κατάλογό σας. Πολύ αγαπημένες επιλογές είναι ορεκτικά όπως ταραμοσαλάτα, μελιτζανοσαλάτα, σαλάτες με όσπρια, χταπόδι ξιδάτο, ψητά λαχανικά, τηγανητές πατάτες και κολοκυθάκια. Επίσης, τα κυρίως πιάτα με θαλασσινά είναι στις πρώτες προτιμήσεις των καταναλωτών, όπως μύδια αχνιστά, τηγανητά και ψητά καλαμαράκια, γαρίδες σαγανάκι, μυδοπίλαφο και σουπιές κρασάτες. Τα όσπρια είναι επιπλέον πολύ δημοφιλή, με τη φάβα και τους γίγαντες να ξεχωρίζουν, και τέλος η λαγάνα σε μεγάλες ποσότητες! Για γλυκό σχεδιάστε να κεράσετε τους πελάτες σας λίγο χαλβά από σιμιγδάλι ή τον γνωστό μακεδονικό, σιροπιαστά ή μια παραδοσιακή ταχινόπιτα!

Ένας έξυπνος τρόπος προώθησης του μενού σας για την ημέρα της Καθαράς Δευτέρας είναι τα κανάλια σας στα social media. Διοργανώστε διαγωνισμούς με προσφορές για ολοκληρωμένο μενού και διαφημίστε έτσι τόσο τις γεύσεις όσο και το χώρο σας.

 

Πηγή: www.metrocashandcarry.gr