protothema.gr*

Στους πέντε μήνες της Εκθεσης 10 τόνοι φαγητού που θα κατέληγαν στα σκουπίδια μετατράπηκαν σε πιάτα υψηλής γαστρονομίας όχι μόνο από τον Μποτούρα και τους βοηθούς του αλλά και από 60 ακόμα σεφ από την Ιταλία και όλο τον κόσμο

Στα τέλη του 2015 ο Ιταλός σεφ Μάσιμο Μποτούρα, του βραβευμένου με τρία αστέρια Michelin εστιατορίου Osteria Francescana στη Μόδενα (ανακηρύχθηκε το καλύτερο εστιατόριο στον κόσμο για το έτος 2016), είχε την ιδέα να συνεισφέρει στην Παγκόσμια Εκθεση του Μιλάνου του 2015 με ένα πρότζεκτ που θα είχε τον διπλό στόχο να αντιμετωπίσει τη σπατάλη του φαγητού αλλά και το πρόβλημα του υποσιτισμού.

Επιστρατεύοντας τους πιο διάσημους αρχιτέκτονες και σχεδιαστές μετέτρεψε ένα παλιό θέατρο της πόλης σε εστιατόριο, το Refettorio Ambrosiano’s, για ορισμένους από τους άστεγους της πόλης.

Στοιχεία

Στους πέντε μήνες της Εκθεσης 10 τόνοι φαγητού που θα κατέληγαν στα σκουπίδια μετατράπηκαν σε πιάτα υψηλής γαστρονομίας όχι μόνο από τον Μποτούρα και τους βοηθούς του αλλά και από 60 ακόμα σεφ από την Ιταλία και όλο τον κόσμο, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά του. Μαζί μαγείρευαν 150 γεύματα την ημέρα και ο Καναδός σκηνοθέτης, Πίτερ Σβάτεκ, κατέγραψε το όλο εγχείρημα στο ντοκιμαντέρ «Το Θέατρο της Ζωής» το οποίο παίζεται από το φθινόπωρο σε κινηματογράφους σε όλο τον κόσμο.

(*) Διαβάστε το υπόλοιπο άρθρο στο :protothema.gr