Πώς θα σας φαινόταν να παραγγέλνατε καφέ μέσω του κινητού σας και να σας το έφτιαχνε ένα ρομπότ. Αν σας μοιάζει με σενάριο επιστημονικής φαντασίας, τότε κάνετε λάθος, μιας και είναι πραγματικότητα.

Οι περισσότεροι αγαπάμε τον καφέ και τα πρωινά στηνόμαστε για πολλά λεπτά σε ουρές μαζί με άλλους αγουροξυπνημένους που περιμένουν κι αυτοί μία τονωτική δόση καφεΐνης.

Θέλοντας να εκμεταλλευτεί αυτή τη ζήτηση ο 23χρονος Henry Hu άφησε τις σπουδές του στο Κολλέγιο και δούλεψε στον σχεδιασμό μιας ευρεσιτεχνίας  που θα τον  αλλάξει τον τρόπο που παραγγέλνουμε καφέ, αλλά επίσης θα απαλλάξει και από τις ουρές όταν θέλει κάποιος να πιεί ένα καφέ στα γρήγορα.  Και κάπως έτσι φτιάχτηκε το Ρομπότ-barista!

Το Cafe X, όπως τελικά ονομάστηκε, έκανε το  ντεμπούτο του στο Χονγκ Κονγκ και τώρα αρχίζει να σερβίρει  και στους πολίτες του Σαν Φρανσίσκο καφέ γρήγορο και όπως ακριβώς τον θέλουν. Φυσικά τα υλικά είναι φρέσκα και τηρούνται υψηλά στάνταρ υγιεινής.

Ο πελάτης μπορεί να παραγγείλει τον καφέ  είτε πριν καν φτάσε στο Café X μέσω μιας εφαρμογής ή στο iPad που είναι τοποθετημένο στη βιτρίνα και δίνει όλες τις επιλογές.

Η διαδικασία απλή. Επιλέγει ο πελάτης ανάμεσα σε τρία διαφορετικά είδη καφέ, διαλέγει αν θέλει ζάχαρη, γάλα, καραμέλα ή κάτι άλλο και συνεχίζει με την πληρωμή. Το ρομπότ-barista αρχίζει αμέσως και ο καφές είναι έτοιμος σε 20 δευτερόλεπτα. Εντυπωσιακό, σωστά;