Την Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου  θα πραγματοποιηθεί η τελετή απονομής των πρώτων FNL Best Restaurant Awards by Volvo, στο Θέατρον του Κέντρου Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος. Παρουσιάστρια της βραδιά η Σμαράγδα Καρύδη, ενώ μετά την βράβευση των εστιατορίων θα ακολουθήσει ένα μοναδικό food party με finger food και μπουκιές από κορυφαίους σεφ, με τέσσερα food corners: το Gourmet Spot όπου ο Μιχάλης Νουρλόγλου θα ετοιμάσει πιάτα για την σαμπάνια Moet & Chandon, το Cocktail & bar-food corner με πιάτα της ασιατικής κουζίνας από το Γιώργο Βενιέρης, το Comfort Zone όπου ο Ηλίας Σκουλάς θα παίξει με το street food μαζί με την Kaiser και τέλος, το Sweet Spot όπου ο Δημήτρης Χρονόπουλος και η Nespresso θα δημιουργήσουν γλυκές απολάυσεις.

Οι κατηγορίες των βραβείων στα οποία διαγωνίζονται μαγαζιά και επαγγελματίες του χώρου είναι:

Διεθνής Υψηλή Γαστρονομία

Ελληνική Υψηλή Γαστρονομία

Σύγχρονη Ελληνική Κουζίνα

Παραδοσιακή Ελληνική Κουζίνα

Modern Brasserie

Ευρωπαϊκές Κουζίνες

Asian Fusion

Ethnic Restaurant

Street-food Restaurant

Εστιατόριο για Κρέας

Εστιατόριο για Ψάρι

Most Influential Chef

Καλύτερος Πρωτοεμφανιζόμενος Σεφ

Βραβείο Συνολικής Προσφοράς

Καλύτερη Λίστα Κρασιών

New Comer

 

Η βαθμολογία σε κλίμακα με αστέρια είναι αυτή που θα καθορίσει τους νικητές μετά τη βαθμολόγηση των κριτών. Ένα αστέρι σημαίνει ότι είναι  καλό στην κατηγορία του και δίνεται σε οποιοδήποτε σημείο εστίασης ξεχωρίζει για τις γευστικές επιδόσεις του,  2 αστέρια για ένα πολύ καλό εστιατόριο ανεξαρτήτως κατηγορίας, με 3 αστέρια βαθμολογείται ένα εξαιρετικό εστιατόριο διεθνούς κλάσης, με τα κορυφαία μόνο γαστρονομικά εστιατόρια της χώρας να βρίσκονται εντός ανταγωνισμού, ενώ τέλος 4 αστέρια δίνονται στο  ένα πραγματικά άριστο εστιατόριο.