Μετά την επιτυχία του πρώτου ανοίγματος του Piada στη Λυών της Γαλλίας, τώρα η Masquespacio σχεδίασε το δεύτερο κατάστημα piadina στο κέντρο της πόλης. Ακολουθώντας την αισθητική από το πρώτο έργο που άνοιξε το 2018, ο νέος χώρος επιδιώκει να σέβεται τα αρχικά σχεδιαστικά χαρακτηριστικά, αλλά ταυτόχρονα να είναι και μια εξέλιξή του. Ο χώρος από τη πρώτη κιόλας εικόνα δημιουργεί μια διαφορετική αισθητική εμπειρία.

Οι επισκέπτες νιώθουν ότι συνδέονται με τη φύση, καθώς ο εξωτερικός, αλλά και ο εσωτερικός σχεδιασμός, χαρακτηρίζεται από πληθώρα φυτών. Με αυτόν τον τρόπο, μπορούμε να αναγνωρίσουμε στo νέo Piada το μείγμα της vintage ιταλικής κουλτούρας bar μέσα από καμάρες και κολώνες, τη χρήση χρυσού χρώματος, καθώς και μιας πινελιάς «πράσινου» που θέλει να αναδείξει την έννοια της υγιεινής διατροφής.

Οι παστέλ χρωματικοί τόνοι από την πλευρά τους προσφέρουν μια νεανική και ζωντανή πινελιά στο χώρο, ενώ οι αντιθέσεις ξύλου και βελούδου κάνουν το εσωτερικό περιβάλλον λίγο πιο ζεστό. Στους τοίχους από την άλλη πλευρά έχει χρησιμοποιηθεί ένα πιο «φυσικό» φινίρισμα από γυψομάρμαρο, ενώ μια συλλογή επίπλων κατά παραγγελία έχει σχεδιαστεί για να δημιουργήσει ένα νέο σύμβολο για την ταυτότητα της γαλλικής μάρκας.

 

Τα έπιπλα χαρακτηρίζονται από καμπύλες φυσικές γραμμές, οι οποίες συμβαδίζουν, τόσο με την art deco, όσο και με την ποπ κουλτούρα. Η εμπειρία του επισκέπτη, φυσικά, αποκτά την τελική της μορφή με τον φωτισμό. Οι τεράστιες “βιτρίνες” (παράθυρα) δίνουν άπλετο φυσικό φως καθ’όλη τη διάρκεια της ημέρας, ενώ τις υπόλοιπες ώρες της ημέρας χρησιμοποιούνται, για τον ίδιο λόγο, τα φωτιστικά σε στρογγυλές μορφές με ουδέτερο φως.

Άρθρο από το τεύχος “Καλοκαιρι 2022” του
CABARE – Cafe Bar Restaurant Magazine,
Περιοδικό για τον επαγγελματία της Καφεστίασης.
Πατήστε εδώ για να το διαβάσετε δωρεάν:
cabare.gr/food-drink-trends/cabare-magazine-summer-2022