Τα μοναδικά, ξεχωριστά, αλλά και πολυταξιδεμένα κρασιά του ΕΟΣ Σάμου συμμετείχαν αυτόν τον μήνα στο Best Cook Festival Izmir 2018, στη Σμύρνη.

σάμου

Αυτό το γαστρονομικό φεστιβάλ κέρδισε το ενδιαφέρον όλων, όχι μόνο των Τούρκων, αλλά και εκπροσώπων του επιχειρηματικού, τουριστικού κλάδου διεθνώς. Όλοι οι παρευρισκόμενοι είχαν, λοιπόν, την μοναδική ευκαιρία να δοκιμάσουν τα εξαιρετικά αρώματα των σαμιώτικων κρασιών.

Η Σάμος έδωσε ένα δυναμικό “παρών” με τον chef Ασλάνη Παντερλή, ο οποίος παρουσίασε μια συνταγή που περιελάμβανε το πολυβραβευμένο κρασί Samos Vin Doux του ΕΟΣ Σάμου, αντλώντας την έμπνευσή του από την παραδοσιακή χρήση του σαμιώτικου κρασιού στην κουζίνα του νησιού. Η συνταγή αφορούσε παϊδάκια από αρνάκι γαλλικής κοπής, μαγειρεμένο αργά με το Samos Vin Doux, με κροκέτα μουσακά, πανακότα από σαμιώτικο τυρί και ζελέ από παντζάρι.

Η σαμιακή συμμετοχή στο φεστιβάλ γαστρονομίας της Σμύρνης ήταν και η μοναδική ελληνική συμμετοχή, ενώ κέρδισε τις εντυπώσεις τόσο του κοινού όσο και των υπόλοιπων συμμετοχών. Τα μοναδικά κρασιά του ΕΟΣ Σάμου κατάφεραν να αποτελέσουν άξιους πρεσβευτές της ελληνικής οινικής παράδοσης και κουλτούρας, καθώς έχουν την δυνατότητα να συνοδεύσουν με τον πλέον απολαυστικό τρόπο κάθε πιάτο τόσο της ελληνικής γαστρονομίας όσο και της διεθνούς κουζίνας, ακόμα και της ζαχαροπλαστικής.

Ο αγροτικός συνεταιρισμός Σάμου, ΕΟΣ Σάμου, παραμένει πιστός στις αρχές και στις αξίες του συνεργατισμού,ενώ  έχει επιδοθεί τα τελευταία χρόνια σε μια επιτυχημένη προσπάθεια προβολής των ποιοτικών προϊόντων των μελών του με στόχο την βελτίωση της οικονομικής τους θέσης αλλά και την προώθηση των ελληνικών γεύσεων σε διεθνές επίπεδο.