Τον πιο ιδιαίτερο τρόπο να τιμωρήσουν τους τρόφιμους του σωφρονιστικού ιδρύματος υψίστης ασφαλείας τον βρήκαν στο Ηνωμένο Βασίλειο.

1

Ένα από τα πιο περίεργα εστιατόριο αυτή τη στιγμή στην Αγγλία ονομάζεται Clink , στεγάζεται μέσα στην παλιά φυλακή του Brixton, δεν έχει παράθυρα και οι σεφ και οι σερβιτόροι είναι όλοι κρατούμενοι στις φυλακές υψίστης ασφαλείας High Down.

Τα πιάτα είναι όλα γκουρμέ, παρασκευάζονται με λαχανικά τα κρεατικά βιολογικά και μικρής παραγωγής από τις φάρμες και τα περιβόλια των γυναικείων φυλακών και στοιχίζουν από 6 έως 20 ευρώ. Διακεκριμένοι Βρετανοί σεφ ανάμεσά τους οι Albert Roux, Antonio Carluccio, Giorgio Locatelli, Thomasina Miers και Cyrus Todiwala έχουν αναλάβει να μάθουν στους κρατούμενους πώς να είναι επαγγελματίες σεφ και να παρέχουν άψογο σέρβις.

mea

Βέβαια, οι πελάτες που επιλέγουν να επισκεφτούν το Clink πρέπει να θυμούνται ότι στο εστιατόριο αυτό τηρούνται ακόμα οι κανόνες ασφαλείας μία φυλακής, γι αυτό, λοιπόν, είναι υποχρεωμένοι να αφήσουν στην είσοδο κινητό, άδεια οδήγησης ή διαβατήριο και να τους πάρουν δακτυλικά αποτυπώματα. Επίσης δεν σερβίρεται αλκοόλ, τα μαχαιροπίρουνα και τα ποτήρια είναι πλαστικά και τα μαχαίρια των σεφ κρατούνται σε ειδικά ντουλάπια.

farma

Ο διευθυντής του Clink, Chris Moore  μιλώντας για την απόφαση του να δουλέψει με κρατούμενους, δηλώνει: «Οι κρατούμενοι έχουν την ευκαιρία να μάθουν πράγματα, να αποκτήσουν ικανότητες και όταν βγουν από εδώ να μπορούν να αναζητήσουν κάποια δουλειά», και συνεχίζει: «Εκτός από τα προσόντα που αποκτούν εδώ χτίζονται σχέσεις εμπιστοσύνης, δίνονται κίνητρα, βρίσκεις ένα σκοπό για να συνεχίσεις τη ζωή σου και φυσικά γίνεσαι χρήσιμος και υπεύθυνος άνθρωπος».

byu