Υπάρχουν καφέ που ανοίγουν και εντυπωσιάζουν, είναι hip και μοντέρνα και αμέσως κάνουν επιτυχία. Υπάρχουν, όμως, και τα iconic, θρυλικά καφέ της Ευρώπης που είναι πάντα γεμάτα και πλέον αποτελούν αξιοθέατα.

Café New York, Βουδαπέστη

cafe-new-york-budapest

Θεωρείται ένα από τα πιο όμορφα καφέ στην Ευρώπη. Η ιστορία του μετρά πάνω από έναν αιώνα και αποτελούσε καλλιτεχνικό στέκι στις αρχές του 20ου αιώνα.

Café Central, Βιέννη

vienna2

Μάρμαρο, σκούρο ξύλο, πολυέλαιοι και…ακριβός καφές. Αυτά είναι τα βασικά στοιχεία του κλασσικού καφέ της Βιέννης, το οποίο πρωτοάνοιξε το 1876.

Cafe Chris, Άμστενρνταμ

amsterdam3

Το (πολύ) παλιό Cafe Chris φαίνεται πως είναι το πιο παλιό “Brown Cafe” στην πόλη, δηλαδή πιο casual καφέ με πάγκους και μπιλιάρδα, καθώς άνοιξε το 1624 και από τότε είναι πάντα γεμάτο.

The Antico Caffe Greco, Ρώμη

%cf%81%ce%bf%ce%bc%ce%b74

Αυτό το καφέ της Ρώμης είναι μάλλον γνωστό σε όλο τον κόσμο. Είναι το δεύτερο πιο παλιό καφέ της Ιταλίας γενικά, αλλά το πιο παλιό της Ρώμης. Στα τραπέζια του έχουν καθίσει σχεδόν όλοι οι σημαντικοί σταρ, πολιτικοί και καλλιτέχνες από το 1760, όταν και άνοιξε.

Café de l’Opera, Βαρκελώνη

5barcelona

Οι φαν της Art Nouveau  – και όχι μόνο –  ενθουσιάζονται με την ομορφιά  και την αισθητική του γνωστού καφέ στην πλατεία Las Ramblas. Όπως δηλώνει και το όνομά του, το καφέ αυτό σχετίζεται με τους λάτρεις της όπερας και τους καλλιτέχνες της πάνω από 100 χρόνια.

Cafe Buchwald, Βερολίνο                

cafe-buchwald-berlin6

Το καφέ αυτό είναι γνωστό από το 1900 για τα παραδοσιακά γλυκά του αλλά και για την βαριά και κλασσική διακόσμησή του.

La Closerie des Lilas, Paris

paris7

To αγαπημένο καφέ των φιλοσόφων έχει φιλοξενήσει μεγάλους συγγραφείς, όπως τους Ernest Hemingway και Henry Miller αλλά και καλλιτέχνες, από τον Cézanne ως τον Picasso. Ακόμα, κάθε Τρίτη βράδυ ο χώρος μετατρέπεται σε ένα μέρος ανταλλαγής απόψεων και ιδεών, με θεωρητικές συζητήσεις και καλλιτεχνικές εκθέσεις να πραγματοποιούνται.