Τα ταχυφαγεία ή fast food έχουν κατηγορηθεί πολλές φορές τόσο για τη ποιότητα των υλικών που χρησιμοποιούν, όσο και για τις τεχνικές που χρησιμοποιούν για την παρασκευή και τη συντήρηση των γευμάτων που σερβίρουν. Ωστόσο, υπάρχουν και πιάτα που ξεχωρίζουν και μάλιστα με τη βούλα μερικών από τους καλύτερους σεφ του κόσμου. Ο Richard Vines στο bloomberg.com, μας παρουσιάζει τα αγαπημένα fast food των  μεγαλύτερων σεφ στον κόσμο.

Massimo Bottura – Shake Shack

massimo_bottura Shake_Shack_

O σεφ του καλύτερου εστιατορίου για το 2016, Osteria Francescana , προτείνει τα Shake Shack, τη γνωστή αλυσίδα με burger του Danny Meyer καθώς, όπως δηλώνει, ενδιαφέρονται για τα υλικά τους και αυτό κάνει τη διαφορά. Ο Danny Meyer φροντίζει προσωπικά για την ποιότητα του κρέατος, τα ψωμάκια και την sauce.

Daniel Boulud – Le Pain Quotidien

δανιελ λεπαιν

Ο σεφ του ομώνυμου εστιατορίου στη Νέα Υόρκη προτιμά να επισκέπτεται τον πολύ γνωστό φούρνο Le Pain Quotidien. Ο λόγος που εμπιστεύεται αυτή την αλυσίδα είναι ότι γνωρίζει καλά των σεφ που  άνοιξε το Le Pain Quotidien, τον Alain Coumont, καθώς δούλευε στη κουζίνα του στη Νέα Υόρκη. Επίσης, αν και διατηρεί και ο ίδιος φούρνο, όταν είναι κοντά σε ένα κατάστημα Le Pain Quotidien σίγουρα θα το επισκεφτεί, καθώς του αρέσει η γεύση του ψωμιού τους και όλες οι συνταγές που δημιουργούν με αυτό.

Helene Darroze -Shake Shack

darozze Shake_Shack_

Η Παριζιάνα σεφ με το δικό της εστιατόριο εμπιστεύεται πάντα τα Shake Shack για ένα καλό και γρήγορο burger ή hot dog, καθώς  εκτιμά την ποιότητα και του κρέατος και ψωμιού που χρησιμοποιούν και, μάλιστα, της αρέσει ότι στα Shake Shack δουλεύουν υπάλληλοι και σεφ από όλον τον κόσμο. Είναι η δεύτερη σεφ της λίστας που προτείνουν αυτήν την αλυσίδα.

Vineet Bhatia – Pret a Manger

βινετ pret-a-manger

Ο σεφ με το γνωστό εστιατόριο Indego  στο Ντουμπάι εκτιμά ιδιαίτερα την αλυσίδα Pret a Manger, υποκαταστήματα της οποία μπορεί κανείς να δει κυριολεκτικά σε κάθε γωνία στις μεγάλες πόλεις της Βρετανίας, αλλά και σε άλλες πόλεις, καθώς διατηρεί υποκαταστήματα στις ΗΠΑ, στην Κίνα, τη Γαλλία και το Ντουμπάι. Ο σεφ ξεχωρίζει αυτή την αλυσίδα για τα φρέσκα υλικά και την πρωτοτυπία των συνταγών τους, δηλώνοντας ως αγαπημένα του το wrap με τη γλυκόξινη πάπια και το σάντουιτς με κοτόπουλο και αβοκάντο.

Clare Smyth – Pizza Express

clares pizzaexpress

Η σεφ Clare Smyth που βρίσκεται στην απαιτητική κουζίνα του Gordon Ramsay στο Λονδίνο μας προτείνει την αλυσίδα PizzaExpress για μία πολύ λαχταριστή  και γρήγορη πίτσα με φρέσκα υλικά.

Karam Sethi – KFC

καραμ ζινγερ

O σεφ του εστιατορίου Gymkhana είναι πιστός υποστηρικτής των KFC, παρά τα όσο έχουν ειπωθεί για την ποιότητά τους. Προτιμά, ωστόσο, μόνο το Zinger Tower Burger, με το φιλέτο κοτόπουλο και τη σάλτσα ντομάτας, ως μία πιο υγιεινή επιλογή.