rodiaki.gr*

edb753a1a0a2ea8e74fa7154ce80e928

Την Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2 σπουδαστές Μαγειρικής του Ιδιωτικού ΙΕΚ ΑΝΚΟ, διαγωνίστηκαν στo εστιατόριο The clap Restaurant, ανάμεσα στα 12 καλύτερα Burger που έφτασαν στον τελικό του Πανελλήνιου Διαγωνισμού “The Burger Challenge by Delifrance”.

Ο σπουδαστής Χατζηγιάννης Γεώργιος συμμετείχε με το μοναδικό Burger Sea breeze, το οποίο κατέκτησε τη 2η θέση.

thumb_640

Οι δύο σπουδαστές του Ι.ΙΕΚ ΑΝΚΟ  Χατζηγιάννης Γεώργιος και  Κωστάκης Κωνσταντίνος, συμμετείχαν με τα burger παρασκευής, τα οποία ήταν  σύνθεση ιδεών των  σπουδαστών και της ομάδας καθηγητών chef της σχολής. Στην ομάδα των chef συμμετείχαν ο Τρουμούχης Γεώργιος, Μισομικές Σταμάτης, Μορφινός Ευάγγελος από το ξενοδοχείο Elysium και ο Μανουσάκης Σταύρος chef στο Lindos Royal.

56996d59e6a23de8eaf8cd0ed881d984

Το Burger «Sea Breeze»  που κατέλαβε την 2η θέση είχε θέμα τον βυθό της θάλασσας, όπου το καπάκι του burger ήταν ο βυθός με  Γαριδάκι συμιακό, αχινό, φύκια, κάπαρι Pόδου, κρίταμο και  σταλαχτίτες ελαιόλαδου.

To 2o Burger through the years, με το οποίο διαγωνίστηκε ο σπουδαστής Κωστάκης Κων/νος, αποτελεί μία πολύ έξυπνη παρουσίαση της ιστορικής αναδρομής του Burger, πού πρωτοεμφανίστηκε, πώς εξελίχθηκε με το πέρασμα των χρόνων και ποια είναι η σημερινή δική μας εκδοχή.

a670f1f3291bf54eb19761bc52f84fdc
Καταλήγουμε στο σήμερα και σας προσφέρουμε μία νέα προσέγγιση στο Burger Cigar γεμιστό με μεσογειακά αρώματα και στάχτη από μανούρι με μανιτάρια.  To συνοδεύει μία σαλάτα πισπιλί, όπως την φτιάχνουν στο νησί του Ήλιου την Ρόδο με φουσκάκια και αλισφακιά.

Παρόλα αυτό το εν λόγω Burger αντιμετωπίστηκε με αρκετή δυσπιστία καθώς κρίθηκε ιδιαίτερα περίπλοκο για έναν ενδεχόμενο πελάτη.

(*) Διαβάστε το υπόλοιπο άρθρο στο: rodiaki.gr