cnn.gr*

“Προτιμάτε του 2000 ή του 2003;” Μια τυπική ερώτηση όταν επιλέγει κανείς κρασί σε ένα πολύ καλό εστιατόριο – αλλά ανήκουστη ερώτηση όταν παραγγέλνεις μοσχάρι. Και αυτό γιατί μόνο ένας κρεοπώλης στον κόσμο, ο Alexandre Polmard μπορεί να προσφέρει στους απαιτητικούς κρεατοφάγους το απόλυτο στη γεύση και ασύγκριτο σε τιμή κρέας.

ακριβότερο κρέας

Ο νεαρός Γάλλος αγρότης, κτηνοτρόφος και κρεοπώλης είναι μέρος μιας οικογενειακής παράδοσης. Είναι ο έκτης γενιάς επαγγελματίας της οικογένειας του που απασχολείται με την επώνυμη επιχείρηση που έχει έτος ίδρυσης το 1846.

Η επιχείρηση εκτοξεύτηκε την δεκαετία του ’90 όταν ο παππούς και ο πατέρας του Polmard εφήρμοσαν την τεχνική της “χειμερίας νάρκης” στο κρέας.

Η διαδικασία έχει ως εξής: το κρέας φυλάσσεται στην θερμοκρασία των -43 βαθμών Κελσίου με κρύο αέρα να το φυσάει με ταχύτητα 120 χλμ/ω. Με αυτόν τον τρόπο το κρέας διατηρείται για τεράστια χρονικά διαστήματα και μάλιστα χωρίς την ελάχιστη απώλεια των θρεπτικών ουσιών του, σύμφωνα με τον Polmard.

Μα 3.000 ευρώ για μια μπριζόλα;

Ένα rib steak του 2000, που έχει υποβληθεί σε αυτή τη διαδικασία, σήμερα μπορεί να κοστίσει έως και 3000 ευρώ. Απίστευτο μεν, αληθινό δε. Η ράτσα που εκτρέφει είναι ανάμεσα στις πιο ακριβές του κόσμου και στέκεται επάξια δίπλα από τις ποικιλίες κρεάτων Black Angus και Kobe. Το δικό του, πανάκριβο έδεσμα λέγεται Blonde Aquitaine.

“Η ηθική μας δεν θα μας επέτρεπε να έχουμε τα ζώα περιορισμένα, να τους στερούμε το χώρο τους”, δηλώνει ο Polmard. “Εδώ εισπνέουν καθαρό αέρα, κινούνται στα δάση και στα λιβάδια. Υπάρχουν καταφύγια στα οποία μπορούν να κρυφτούν σε περίπτωση βροχής. Θα έλεγε κανείς ότι τους προσφέρεται διαμονή 5 αστέρων!”

(*) Διαβάστε το υπόλοιπο άρθρο στο: cnn.gr